Gruodis man visiškai paukštienos mėnuo. Vištienos ir antienos patiekalai man tokie kvapnūs, namus pripildantys šventinės nuotaikos. Gal dėl to, kad visą gyvenimą mano tėvų namuose Kalėdos buvo neįsivaizduojamos be anties ar kalakuto, o gal dėl to, kad paukštieną paprasta pagaminti, o rezultatas visada džiugina.
Kaip ir kažkada seniau pasakojau, dienomis, kai visa šeima labai skubame, vakarienei aš renkuosi „Kitchen Me“ antienos patiekalussu priedais, paruoštus kepimui. Šį kartą išbandėme antieną su slyvomis. Rezultatas – tobulas. Antiena sultinga, su daug skanaus padažo ir labia pikantišku priedu – slyvomis. Kaip sakė mano vyras, restoraninis variantas namuose.
Beje, rašau, kad „per kelias minutes“, nes antieną tereikia išimti iš popierinės pakuotės ir su visu įpakavimu (specialus folijos indas) dėti į įkaitintą orkaitę valandai.
REIKIA:
600 g „Kitchen Me“ antienos filė su slyvomis pakuotės;
400 g virtos 5 grūdų košės;
šviežio rozmarino pagardinimui;
mėgstamų žalių salotų;
džiovintų riešutų-uogų mišinio
GAMINIMAS:
- 1. Įsigijus 600 g svorio pakuotę nebereikia nieko pjaustyti, valyti, smulkinti ar gardinti prieskoniais – teliks įkaitinti orkaitę iki 200º C ir į ją pašauti aliuminio formą su antiena ir slyvomis.
- 2. Išimkite antiena iš orkaitės. Atidarykite plėvelę, dengusią folijos indą su antiena, mėsą supjaustykite gabaliukais, patiekite su šiltomis kruopomis, padažu (jo lieka labia daug) ir slyvomis. Pagardinkite rozmarinu.
- Nepamirškite ir šviežių salotų. Aš patiekiau štai tokias: gražgarstes, džiovintų riešutų-uogų mišinį, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir šiek tiek medaus.
Greitų ir skanių atradimų linkinčios,
Lieknos Bitės