dsc05867Šiandien už lango oras toks rudeniškas, kad, atrodo, vasaros neliko nė kvapo. Arba liko tik spalvoti ir labai gražūs jos prisiminimai. Iš vienos pusės, liūdna, kad baigėsi dienos pievoje, besimėgaujant saulute, iš kitos – naujas, rudeniškas, etapas turi savų privalumų. Kokių? Na, pavyzdžiui, tie jaukūs vakarai, kai visa šeima namuose geria arbatą, valgo tik iš orkaitės ištrauktus kepinius ir dalinasi dienos įspūdžiais. Arba smagiai sugriūna į lovą ir žiūri filmus. Kitas pasikeitimas, dėl kurio, prisipažinsiu, visai neliūdžiu, daugiau laiko ir noro randu praleisti virtuvėje, o ir šeimyna choru reikalauja – norime sočios vakarienės! Taip kasdien gimsta nauji, rudeniški, receptai. Vienu jų šiandien dalinuosi su jumis.

REIKĖS:

4 anties kulšelių (mes rinkomės „Lapino puotos“);

2 didelių obuolių;

2 v. š. sojos padažo;

2 a. š. grūdėtų garstyčių;

2 a. š. medaus;

druskos;

pipirų

norimo kiekio perlinių kruopų;

stiklinės voveraičių;

1 v. š. ghee sviesto;

½ didelio svogūno

GAMINIMAS:

  1. Kulšeles nuplauname ir pamarinuojame su sojos padažu, medumi, garstyčiomis ir prieskoniais. Po kelių valandų jas dedame (būtinai su visu skysčiu) į kepimui skirtą maišą, nulupame ir supjaustome obuolius, dedame juos kartu. Kepame apie 25-30 minučių maiše ir po to dar 10 minučių atidarius maišą, kad apskrustų.
  2. Perlines kruopas dedame virti pagal instrukciją.
  3. Į keptuvę su išlydytu ghee sviestu beriame smulkiai pjaustytą svogūną, jį pakepame, kol suminkštės, beriame voveraites ir troškiname maždaug 10 minučių ant nedidelės ugnies. Voveraitėms iškepus, jas sumaišome su išvirtomis perlinėmis kruopomis, pagardiname prieskoniais.
  4. Anties kulšeles patiekiame kartu su perlinių kruopų ir voveraičių garnyru, apipilame padažu-tyre, kuris susidaro iš iškepusių obuolių.dsc05869Skanių rudeniškų atradimų linkinčios,

Lieknos Bitės