Spalvos lėkštėje man visada reiškia vieną – laukia tikrai maistingas, sveikas patiekalas. Džiaugiuosi, kad atradau būdą, kaip labai greitai, be didelių pastangų visai šeimai pagaminti sočius pietus, viską iškepus viename kepimo maiše. Taigi, pasakoju ir dalinuosi.
REIKĖS:
šviežių ančiukų kulšelių (aš naudojau „Lapino puotos“);
druskos;
pipirų,
šviežio rozmarino;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
kmynų;
3 česnako skiltelių;
4–5 bulvių;
2–3 saldžiųjų bulvių;
1 morkos;
2 raudonųjų svogūnų;
4 obuolių;
2–3 mandarinų
GAMINIMAS:
- Kulšeles nuplaukite, nusausinkite, į jas įtrinkite druską, pipirus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant didelės kaitros labai trumpai kulšeles paskrudinkite iš abiejų pusių. Vos po minutėlę iš abiejų pusių.
- Daržoves paruoškite kepimui – nuskuskite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Daržoves ir mėsą pagardinkite rozmarinu, kmynais, druska, alyvuogių aliejumi, įspauskite česnaką, dėkite į kepimui skirtą maišą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą.
- Po valandos į skardą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius. Kepkite dar apie 20 minučių, o likus penkios minutėms – trumpam įdėkite ir mandarinų skilteles.
- Taip kepta mėsytė bus sultinga, kvapni, daržovės – minkštos, savaime išsiskirs padažiukas, o kepti vaisiai suteiks pikantiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Skanaus. 🙂
Virtuvės atradimais besidalinančios,
Lieknos Bitės