antisSpalvos lėkštėje man visada reiškia vieną – laukia tikrai maistingas, sveikas patiekalas. Džiaugiuosi, kad atradau būdą, kaip labai greitai, be didelių pastangų visai šeimai pagaminti sočius pietus, viską iškepus viename kepimo maiše. Taigi, pasakoju ir dalinuosi.

REIKĖS:

šviežių ančiukų kulšelių (aš naudojau „Lapino puotos“);

druskos;

pipirų,

šviežio rozmarino;

1 v. š. alyvuogių aliejaus;

kmynų;

3 česnako skiltelių;

4–5 bulvių;

23 saldžiųjų bulvių;

1 morkos;

2 raudonųjų svogūnų;

4 obuolių;

23 mandarinų

GAMINIMAS:

  1. Kulšeles nuplaukite, nusausinkite, į jas įtrinkite druską, pipirus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant didelės kaitros labai trumpai kulšeles paskrudinkite iš abiejų pusių. Vos po minutėlę iš abiejų pusių.
  2. Daržoves paruoškite kepimui – nuskuskite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  3. Daržoves ir mėsą pagardinkite rozmarinu, kmynais, druska, alyvuogių aliejumi, įspauskite česnaką, dėkite į kepimui skirtą maišą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą.
  4. Po valandos į skardą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius. Kepkite dar apie 20 minučių, o likus penkios minutėms – trumpam įdėkite ir mandarinų skilteles.
  5. Taip kepta mėsytė bus sultinga, kvapni, daržovės – minkštos, savaime išsiskirs padažiukas, o kepti vaisiai suteiks pikantiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Skanaus. 🙂antiseantiscVirtuvės atradimais besidalinančios,

Lieknos Bitės