Mieli skaitytojai,
tikriausiai, ir jums ruduo – tai toks metas, kai, vyraujant žvarbiam orui, itin norisi kvapnių ir sočių troškinių. Jei kaip tik dabar šniurkščiojate nosimi, šis troškinys jums tikrai padės atgauti jėgas.
REIKĖS:
1 žąsies kulšelės (mes rinkomės „Lapino puotos“);
2 didelių morkų;
2 svogūnų;
1 jaunos cukinijos;
3 bulvių;
300 g avinžirnių;
saujos marinuotų šparaginių pupelių;
prieskonių;
1 v. š. ghee sviesto
GAMINIMAS:
- Per naktį mirkytus avinžirnius užpilkite vandeniu, įdėkite kartu su
- mėsa virti (mes virėme greitpuodyje 20 min, neturint jo, reikės troškinti ilgiau.
- Bulves pjaustykite kubeliais ir sudėkite į troškinį. Šiek tiek pavirus, sudėkite druską, pipirus, lauro lapą (ar tai, ką mėgstate).
- Morkas pjaustykite lazdelėmis, svogūnus kubeliais, cukinijas griežinėlių puselėmis ir viską pakepinkite su 1 v. š. ghee sviesto. Pakepinus sudėkite į puodą.
- Bulvėms suminkštėjus, sudėkite marinuotas šparagines pupeles ir pavirkite dar porą minučių. Ištraukite žąsies kulšelę, ją susmulkinkite, suberkite atgal į troškinį ir patiekite.
Gaminančios sezoninius patiekalus,
Lieknos Bitės