Šiandien ir vėl patiekalas su kruopomis – kai norisi ir sveikiau, ir sočiai. Idealus variantas pietums. Kaip visada rinkomės „Kitchen Me“ jautieną. Ji, dėl brandinimo, pasižymi nuostabiu minkštumu, todėl skani tiek viena, tiek su įvairiais garnyrais.
REIKĖS:
norimo kiekio grikių;
morkos;
svogūno;
nedidelio poro;
4 v. š. ghee sviesto;
10 pievagrybių;
220 g šviežios sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio BLACK ANGUS („Kitchen Me“);
druskos;
pipirų
GAMINIMAS:
- Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus ghee sviesto, įdėkite steikus ir kepkite kiekvieną pusę po 4 minutes. Išimkite, pabarstykite druska, pipirais ir uždengus leiskite 5–10 minučių mėsai „pailsėti“.
- Grikius nuplaukite, dėkite į vandenį (santykis 1:2), užvirinkite, uždenkite dangtį ir virkite 12–15 minučių.
- 2 šaukštus ghee sviesto įkaitinkite keptuvėje, berkite smulkiai supjaustytą svogūną, už minutėlės – tarkuotą morką, kai šios daržovės suminkštės, dėkite supjaustytus pievagrybius bei susmulkintą porą. Pakepkite dar kelias minutes, pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais.
- Grikius sumaišykite su keptomis daržovėmis. Patiekite kartus su supjaustytomis jautienos juostelėmis. Nepamirškite ir šviežių daržovių – jos tinka praktiškai prie visų patiekalų.
Grikius mėgstančios su įvairiais patiekalais,
Lieknos Bitės