026Mielosios mūsų!

Šiandien ir vėl patiekalas su kruopomis – kai norisi ir sveikiau, ir sočiai. Idealus variantas pietums. Kaip visada rinkomės „Kitchen Me“ jautieną. Ji, dėl brandinimo, pasižymi nuostabiu minkštumu, todėl skani tiek viena, tiek su įvairiais garnyrais.

REIKĖS:

norimo kiekio grikių;

morkos;

svogūno;

nedidelio poro;

4 v. š. ghee sviesto;

10 pievagrybių;

220 g šviežios sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio BLACK ANGUS („Kitchen Me“);

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus ghee sviesto, įdėkite steikus ir kepkite kiekvieną pusę po 4 minutes. Išimkite, pabarstykite druska, pipirais ir uždengus leiskite 510 minučių mėsai „pailsėti“.
  2. Grikius nuplaukite, dėkite į vandenį (santykis 1:2), užvirinkite, uždenkite dangtį ir virkite 1215 minučių.
  3. 2 šaukštus ghee sviesto įkaitinkite keptuvėje, berkite smulkiai supjaustytą svogūną, už minutėlės – tarkuotą morką, kai šios daržovės suminkštės, dėkite supjaustytus pievagrybius bei susmulkintą porą. Pakepkite dar kelias minutes, pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Grikius sumaišykite su keptomis daržovėmis. Patiekite kartus su supjaustytomis jautienos juostelėmis. Nepamirškite ir šviežių daržovių – jos tinka praktiškai prie visų patiekalų.ghGrikius mėgstančios su įvairiais patiekalais,

Lieknos Bitės