Mano didelis sveikos mitybos atradimas – žirnių košė, kuri pasirodo esanti be galo skani, kai ją pagardini įvairiomis daržovėmis. Šį kartą košę paskaninau egzotiškaisiais baklažanais, kurie pakepinti įgavo panašų skonį į lašinukų, o juos pakeičiau į liesą vištieną. Nors košė ir sveikesnė, mano vyras dar ilgokai burbėjo, kad tokio skanumo neįmanoma ragauti su saiku.

REIKĖS

300 g skaldytų žirnių (mes pamėgome ekologiškuosius „Ekofrisa“ žirnius),

½ baklažano,

150 g vištienos krūtinėlės,

1 svogūno.

GAMINIMAS

  1. Žirnius, išmirkytus per naktį, išvirkite.
  2. Šlakelyje aliejaus pakepinkite pjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytą vištieną, vėliau kubeliais pjaustytą baklažaną, kepkite, kol vištiena bus paruošta.
  3. Žirnius nusunkite ir sumaišykite su pakepintais priedais.

Sočiais pilvais,

Lieknos Bitės