Mano didelis sveikos mitybos atradimas – žirnių košė, kuri pasirodo esanti be galo skani, kai ją pagardini įvairiomis daržovėmis. Šį kartą košę paskaninau egzotiškaisiais baklažanais, kurie pakepinti įgavo panašų skonį į lašinukų, o juos pakeičiau į liesą vištieną. Nors košė ir sveikesnė, mano vyras dar ilgokai burbėjo, kad tokio skanumo neįmanoma ragauti su saiku.
REIKĖS
300 g skaldytų žirnių (mes pamėgome ekologiškuosius „Ekofrisa“ žirnius),
½ baklažano,
150 g vištienos krūtinėlės,
1 svogūno.
- Žirnius, išmirkytus per naktį, išvirkite.
- Šlakelyje aliejaus pakepinkite pjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytą vištieną, vėliau kubeliais pjaustytą baklažaną, kepkite, kol vištiena bus paruošta.
- Žirnius nusunkite ir sumaišykite su pakepintais priedais.
Sočiais pilvais,
Lieknos Bitės