Mano vyras mėgsta pasigirti draugams: „Matei, kokį patiekalą mano žmona vakar gamino? Žiauriai skanus!”, arba, pamatęs kokį apetitišką Bičių publikuotą receptą, tikslinasi, ar tikrai tokį ragavo (deja, kartais tai būna kitos Bitės darbelis, kurio ragauti netenka). Bet kartais būna tokių dienų, kai jam norisi vyriškai pasiskųsti: „Noriu riebios karkos!” arba „Noriu kepsnio su balta mišraine“. Ko prašė, tą ir gavo.

Tiesa, likau ištikima sau ir kepsniui rinkausi sultingą kokybiškos mėsos (tradicija jau tapusi „Kitchen Me“) didkepsnį, keptą su lašeliu riebalų, ir sveikesnį baltos mišrainės variantą. Šis mišrainės receptas kaip virusas, milžinišku greičiu skrieja interneto platybėmis, tiesa, užsienyje vadinasi bulvių mišraine, kurią patobulinau, kad būtų artimesnė mūsų tradicinei.REIKĖS:

2 jautienos didkepsnių (rinkomės Kitchen Me firmos T-bone didkepsnius);

1 žiedinio kopūsto;

1 marinuoto agurkėlio;

1 nedideliO indelio konservuotų žirnelių;

2 kiaušinių;

1 didelės morkos;

200 ml natūralaus jogurto;

1 š. alyvuogių aliejaus;

1 a. š. garstyčių;

1 a. š. medaus;

druskos

Kepsnio GAMINIMAS:

  1. Grilinę keptuvę patepkite ghee sviestu ir stipriai įkaitinkite. Į kaitrią keptuvę dėkite kepsnį ir apkepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.
  2. Kepsnį pabarstykite druska ir pipirais, leiskite „pailsėti“ kelias minutes.

Mišrainės GAMINIMAS:

  1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais, apšlakstykite šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
  2. Morką supjaustykite kubeliais ir kepkite orkaitėje kartu su žiediniu kopūstu 15 minučių.
  3. Kai daržovės iškeps ir atvės, sumaišykite jas su žirneliais bei kubeliais pjaustytu agurkėliu ir kiaušiniais.
  4. Paruoškite padažą: sumaišykite jogurtą, druską, garstyčias, medų, aliejų ir įmaišykite į daržoves.Vyrišką puotą rengiančios,

Lieknos Bitės