Dažnai su draugais pašnekame, kad didmiesčeiuose, o ypač Vilniuje, gyvenančios šeimos labai daug laiko iššvaisto kelyje. Visiškai teisingai, manoji būtent iš tų, kur po darbų dar bene valandą turime kapstytis iki namų, o kur dar vaikų darželiai, būreliai, apsipirkimai ir t.t. Apie maisto gaminimą po tokių dienų aš negaliu nė pagalvoti, todėl stengiuosi iš anksto planuoti savaitės vakarienių meniu. Žinodama, kad konkretų vakarą vėlai grįšiu ir turėsiu vos kelias akimirkas gaminimui, laikausi kelių taisyklių.

  1. Renkuosi patiekalą, kurį tereikėtų įdėti į orkaitę. Kol jis kepa, spėju susitvarkyti kelis buitinius darbus ar pažaisti su vaikais.

2. Garnyrą turiu pasiruošusi iš anksto. Jei orkaitėje kepa mėsos ar žuvies patiekals, tuomet garnyrui renkuosi nuo pusryčių likusias kruopas: perlines, avižines, ryžius ar grikius.

3. Laikausi taisyklės, kad kiekvieno patiekalo bent 30  procentų turi sudaryti daržovės. Mano gudrybė – kepti obuoliai. Jie iškepa per 20–30 minučių, juos visada su dideliu džiaugsmu valgo vaikai ir jie – idealus garnyras prie paukštienos patiekalų.

4. Renkuosi greitai paruošiamą, tačiau sveiką, maistingą ir naudingą maistą. Tokių patiekalų pavyzdys –  „Kitchen Me“ antienos patiekalai su priedais, paruošti kepimui. Pirmą iš šios produkcijos paragavau antienos filė su bulvytėmis. Nerealus skonis. Valgė ir vyras, ir keturmetė, ir net pusantrų dukra. Sultinga, idealiai iškepusi, puikiai pamarinuota. Žodžiu, dešimt balų! Kitą išbandėme antienos filė guliašą su daržovėmis, jo receptu ir dalinuosi.

REIKĖS:

450 g  „Kitchen Me“ antienos guliašo su daržovėmis pakuotės (gaminant šį guliašą, naudojama antienos filė su odele, įvairiaspalvės paprikos, vanduo, rapsų aliejus bei natūralūs prieskoniai);

400 g virtų perlinių kruopų;

4–5 obuolių (priklauso, kiek valgytojų, mūsų šeima mėgsta keptus obuolius, tad mes keturiems asmenims išsikepame ir 8);

šviežių žolelių pagardinimui

GAMINIMAS:

  1. Įsigijus 450 g svorio pakuotę nebereikia nieko pjaustyti, valyti, smulkinti ar gardinti prieskoniais – teliks įkaitinti orkaitę iki 220º C ir į ją pašauti aliuminio formą su paruoštu guliašu. 

2. Obuolių vidų išpjaukite, dėkite į kepimo indą ir kartu su antienos troškiniu dėkite į įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 20–25 minutes.

3. Išimkite troškinį ir obuolius iš orkaitės. Atidarykite plėvelę, dengusią folijos indą su troškiniu, supilkite perlines kruopas ir viską gerai išmaišykite. Patiekalas labai sultingas, tad man užteko skysčio, kad sušildyčiau kruopas.

4. Troškinį patiekite su keptais obuoliais ir jūsų turimomis žolelėmis. Skanaus. 🙂cLengvų atradimų virtuvėje linkinčios,

Lieknos Bitės