OLYMPUS DIGITAL CAMERASveikos, sočių patiekalų mėgėjos.

Ateinant šaltajam sezonui, norisi kažko sotesnio, tad jei pasiilgai mums, lietuviams, taip patinkančio mėsos ir bulvių derinio, išbandyk mūsų bulvių ir mėsos krepšelius. Jei juos valgysi su kalnu salotų, net galėsi nesukti galvos dėl linijų.

REIKĖS įdarui:

300 g vištienos filė;

1 svogūno;

30 g avižų dribsnių;

druskos;

pipirų;

100 g rūgštynių/špinatų;

10 g ghee sviesto troškinimui

GAMINIMAS:

  1. Vištieną sumulkink į faršą, rugštynes susmulkink ir patroškink svieste.
  2. Visus ingredientus sumaišyk ir palik pastovėti.

REIKĖS krepšeliams:

6 bulvių;

prieskonių;

šaukštelio aliejaus

GAMINIMAS:

  1. Bulves nuskusk ir supjaustyk plonais griežinėliais, sumaišyk su aliejumi, prieskoniais ir sudėk palei keksiukų formelių sieneles.
  2. Iš mėsos masės formuok rutuliukus ir dėk į bulvių krepšelius. Viską kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Iš šio kiekio mums gavosi apie 18 nedidelių krepšelių.

Sočius pietus mėgstančios,

Lieknos Bitės