Kiekvienais metais sau žadu, kad savo šeimą žiemos metu maitinsiu ne sintetiniais parduotuvės pomidorais, o vertingomis, bet kartais nepelnytai pamirštomis lietuviškomis daržovėmis, kurios, tikiu, yra būtent tai, ko reikia mūsų sveikatai. Šiandien papasakosiu, kaip prie tradicinio puikaus steiko pasigaminti sveikuolišką ir itin gardų sezoninį garnyrą panaudojant baltąjį ridiką, kaliaropę ir saliero gumbą.

REIKĖS

Steikui:

brandintos jautienos (mes renkamės Kitchen me“ firmos).

Garnyrui:

saliero gumbo,

morkos,

baltojo ridiko,

kaliaropės,

obuolio,

agurko,

morkos,

česnako granulių,

grietinės,

aliejaus.

GAMINIMAS

  1. Saliero šaknį ir kelias bulves supjaustykite šiaudeliais, sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir druska. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės.
  2. Steiką iškepkite labai karštoje keptuvėje, iš abiejų pusių kepkite vos kelias minutes. Iškepus leiskite pailsėti, pabarstykite druska.
  3. Morkas ir baltąjį ridiką smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su grietine (ar graikišku jogurtu), česnako granulėmis. Turime pirmas salotas.
  4. Kaliaropę ir obuolį sutarkuokite,agurką supjaustykite šiaudeliais, sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir druska. Turime antras salotas.

Linkime pamilti pamirštus skonius,

Lieknos Bitės