033Šis receptas nėra sugalvotas mūsų pačių. Mums apie jį papasakojo draugai, kuriems papasakojo kiti draugai. Tai toks sėkmingas kiaulienos marinavimo būdas, kad natūraliai sklinda iš lūpų į lūpas. Mes savo puslapyje visada norime publikuoti bent vienu ar keliais žingsniais lieknesnius, sveikesniu patiekalus. Būtent toks yra šis marinatas – be lašo acto ar majonezo.

Rezultatas pranoko lūkesčius – mėsytė sultinga, nuostabaus skonio. Tiesa pasakius, niekada iki šiol nesame valgiusios tokio gardaus kiaulienos šašlyko.

REIKĖS:

3 kg kiaulienos sprandinės;

6 svogūnų;

ryšulėlio krapų;

ryšulėlio petražolių;

ryšulėlio kalendros;

1,5 v. š. Himalajų druskos;

6 skiltelių česnako;

3–4 v. š. specialių šašlykų prieskonių (kuo natūralesnių – be druskos);

2 v. š. saldžiosios paprikos;

1,5 v. š. stambiai grūstų pipirų mišinio;

1 citrinos;

1,5 l mineralinio vandens „Vytautas“008GAMINIMAS:

  1. Mėsą supjaustykite gana dideliais (5×5 cm) gabalais.
  2. Svogūnus supjaustykite žiedais, česnaką ir žoleles – susmulkinkite, citriną – supjaustykite riekelėmis.
  3. Ant puodo dugno (geriau didesnio, ir tik ne aliuminio) dėkite trečdalį svogūnų, česnakų, žolelių, citrinos riekelių, prieskonių, tada – trečdalį mėsos, ir taip iki pat viršaus, kiek tik galima, sluoksniuokite. Kai viską sudedame – su rankomis maišome, kad viskas pasiskirstytų.
  4. Šašlyką dėkite valandai į šaldytuvą, išimkite, supilkite visą mineralinį vandenį, tačiau jau nemaišykite. Kai tai padarome, vėl dedame šaltai, mažiausiai parai.037Piknikų sezoną atidariusios,

Lieknos Bitės