Šis receptas nėra sugalvotas mūsų pačių. Mums apie jį papasakojo draugai, kuriems papasakojo kiti draugai. Tai toks sėkmingas kiaulienos marinavimo būdas, kad natūraliai sklinda iš lūpų į lūpas. Mes savo puslapyje visada norime publikuoti bent vienu ar keliais žingsniais lieknesnius, sveikesniu patiekalus. Būtent toks yra šis marinatas – be lašo acto ar majonezo.
Rezultatas pranoko lūkesčius – mėsytė sultinga, nuostabaus skonio. Tiesa pasakius, niekada iki šiol nesame valgiusios tokio gardaus kiaulienos šašlyko.
REIKĖS:
3 kg kiaulienos sprandinės;
6 svogūnų;
ryšulėlio krapų;
ryšulėlio petražolių;
ryšulėlio kalendros;
1,5 v. š. Himalajų druskos;
6 skiltelių česnako;
3–4 v. š. specialių šašlykų prieskonių (kuo natūralesnių – be druskos);
2 v. š. saldžiosios paprikos;
1,5 v. š. stambiai grūstų pipirų mišinio;
1 citrinos;
1,5 l mineralinio vandens „Vytautas“GAMINIMAS:
- Mėsą supjaustykite gana dideliais (5×5 cm) gabalais.
- Svogūnus supjaustykite žiedais, česnaką ir žoleles – susmulkinkite, citriną – supjaustykite riekelėmis.
- Ant puodo dugno (geriau didesnio, ir tik ne aliuminio) dėkite trečdalį svogūnų, česnakų, žolelių, citrinos riekelių, prieskonių, tada – trečdalį mėsos, ir taip iki pat viršaus, kiek tik galima, sluoksniuokite. Kai viską sudedame – su rankomis maišome, kad viskas pasiskirstytų.
- Šašlyką dėkite valandai į šaldytuvą, išimkite, supilkite visą mineralinį vandenį, tačiau jau nemaišykite. Kai tai padarome, vėl dedame šaltai, mažiausiai parai.Piknikų sezoną atidariusios,
Lieknos Bitės