Vienos iš Bičių šeima – tikri chameleonai, savaitės bėgyje apsimetame esantys vegetarai, tačiau savaitgalį būtinai pasilepiname puikiu mėsos patiekalu. Jei renkamės steiką, dažniausiai mūsų virtuvėse svečiuojasi Kitchen Me firmos didkepsniai. Šį savaitgalį mano vyras niekaip negalėjo apsispręsti, kokio pagardo prie kepsnio jis nori. Dėl mėsos – viskas aišku, bet skoniui išryškinti būtinai norėjosi taip pat ko nors ypatingo. Nusprendėme, kad puikiai tiks pievagrybiai, o kokiu būdu juos patiekiau, tuojau sužinosite.

Kepsniui paruošti

REIKĖS:

jautienos didkepsnio (mes naudojome „Kitchen Me Rib Eye“ didkepsnį);

druskos;

pipirų.

GAMINIMAS:

Iškepkite didkepsnį: keptuvėje išlydykite šaukštelį aliejaus ir gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite kepsnį, pakepkite kelias minutes, apverskite ir dar kelias minutes pakepkite. Iškepus pabarstykite pipirais, druska ir leiskite pastovėti 5 min.

Pagardui paruošti

REIKĖS:

8 pievagrybių

2 svogūnų

2 š rudojo cukraus

2 š balzaminio acto

1 š ghi sviesto

GAMINIMAS:

  1. Svogūnus ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite ghee svieste.
  2. Sudėkite cukrų, išmaišykite, supilkite balzaminį actą, šlakelį vandens ir troškinkite 20 min.
  3. Padažą patiekite prie kepsnio.

Sočius savaitgalius mėgstančios,

Lieknos Bitės