OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vasarojančios mūsų draugės,

ar jau pajutote vasarišką ritmą? Mes tai jau tikrai TAIP! Dienomis kuičiamės savo darželiuose, kiekvieną dieną savo šeimyną lepiname margaspalvėmis salotomis, kartkartėmis pasimėgaujam saulės voniomis ir… viena iš Lieknų Bičių netgi jau maudėsi ežere. Toks aktyvus ritmas ir laisvalaikis, kurį praleidžiame gamtoje, diktuoja ir valgiaraščio pokyčius.

Didžiausia bėda, kuri mane kamuoja prasidėjusi kiekvienai vasarai – kaip suvaldyti augantį svorį. Atrodo, kad valgau daugiau daržovių, daugiau judu, bet lapams pradėjus kristi visada pastebiu, kad vienu kitu kilogramu papilnėjau. Na, nieko čia keisto. Taip, judu daugiau, regis, valgau mažiau, tačiau… Vasarą labai dažnai susitinkame su draugais ir, aišku, visi maloniai užkandžiaujam. Ką bekalbėti apie įvairiausius griliaus patiekalus. Vištienos sparniukai, kiaulienos šašlykiukas, apskrudusios dešrelės ir viską vainikuojančios bulvės, įdarytos šonine ir sviestu.

Tačiau šiais metais sau pasakiau griežtą NE. Laikas lauko virtuvę taip pat paversti sveikuoliška ir nenuodėminga mano figūros linkiams. Taigi…

STEP 1. Jokių nevisaverčių, labai kaloringų ir organizmui nenaudingų užkandžių. Ate, ate rūkytos dešros, traškučiai ir majonezinės mišrainės. Labas, kukurūzų spragėsiai, šviežios daržovės, užtepėlės ir įvairiausios salotos.

STEP 2. Laikas keisti ne pačius patiekalus, kuriuos lauke kepam, o jų marinavimo būdą. Daugiau jokio majonezo, acto ir, svarbiausia, jokių parduotuvėje marinuotų mėsyčių. Nors savaitės bėgyje Lieknos Bitės dažniausiai mėgaujasi troškintų daržovių patiekalais, tačiau savaitgalį mėgsta draugus pavaišinti grilio patiekalais. Ir nieko čia tokio. 🙂 Tai puikus būdas neprisikimšti kaloringų patiekalų didelėse kompanijose, juk šašlykams paruošti nenaudojame jokių papildomų riebalų, o ir juose esantys sėkmingai tirpsta liepsnose.

REIKĖS:

1 kg kiaulienos sprandinės;

7 didelių svogūnų;

provanso prieskonių;

pipirų;

druskos.

GAMINIMAS:

Mėsą supjaustyk stambiais gabalėliais, svogūnus griežinėliais, pabarstyk prieskoniais, druska, pipirais ir viską energingai išmaišyk.

Mano svečiai negalėjo nustoti klausinėti, ar tikrai nedėjau papildomai majonezo, citrinos sulčių ar acto, o aš patenkinta iki ausų dalinausi nauju receptu.

Vasaros virtuvę pavertusios sveikuoliška,

Lieknos Bitės