Kartais nutinka taip, kad žūtbūt užsimanome kinų maisto! Bet galime pradžiuginti ir jus, jei mėsos, voliotos džiūvėsiuose, negruzdinsite, o patiekalui sunaudosite kalną daržovių, galėsite likti ramūs dėl savo vakarienės. Išbandykite mūsų saldžiarūgštį kalakutienos troškinį su riešutais.

REIKĖS:

Padažui:

6 v. š. sojos padažo;

¾ š. ryžių ar kitokio padažo;

2 v. š. medaus;

1 v. š. skrudintų sezamo sėklų (rinkomės Arimex);

2 skiltelių smulkinto česnako;

2 v. š. kukurūzų krakmolo;

100 ml vandens.

Pagrindui:

400 g kalakutienos;

1 kg įvairių daržovių (mes dėjome daugiausia morkas, porus, galima rinktis ir kitas daržoves);

50 g anakardžių riešutų (mes rinkomės Arimex);

GAMINIMAS:

  1. Padažui skirtus ingredientus ištirpinkite puode ir atidėkite.
  2. Šaukšte ghee sviesto pakepinkite gabalėliais pjaustytą kalakutieną, šiai pakepus sudėkite pasmulkintas daržoves, riešutus ir pakepkite dar kelias minutes.
  3. Mišinį užpilkite padažu ir patroškinkite, kol padažas sutirštės.
  4. Patiekite su salotomis.

Monotonijos virtuvėje nemėgstančios,

Lieknos Bitės