Kartais nutinka taip, kad žūtbūt užsimanome kinų maisto! Bet galime pradžiuginti ir jus, jei mėsos, voliotos džiūvėsiuose, negruzdinsite, o patiekalui sunaudosite kalną daržovių, galėsite likti ramūs dėl savo vakarienės. Išbandykite mūsų saldžiarūgštį kalakutienos troškinį su riešutais.
REIKĖS:
Padažui:
6 v. š. sojos padažo;
¾ š. ryžių ar kitokio padažo;
2 v. š. medaus;
1 v. š. skrudintų sezamo sėklų (rinkomės Arimex);
2 skiltelių smulkinto česnako;
2 v. š. kukurūzų krakmolo;
100 ml vandens.
Pagrindui:
400 g kalakutienos;
1 kg įvairių daržovių (mes dėjome daugiausia morkas, porus, galima rinktis ir kitas daržoves);
50 g anakardžių riešutų (mes rinkomės Arimex);
GAMINIMAS:
- Padažui skirtus ingredientus ištirpinkite puode ir atidėkite.
- Šaukšte ghee sviesto pakepinkite gabalėliais pjaustytą kalakutieną, šiai pakepus sudėkite pasmulkintas daržoves, riešutus ir pakepkite dar kelias minutes.
- Mišinį užpilkite padažu ir patroškinkite, kol padažas sutirštės.
- Patiekite su salotomis.
Monotonijos virtuvėje nemėgstančios,
Lieknos Bitės