Kai pagalvoju, ne taip man tos besibaigiančios vasaros ir gaila. Pasiilgau padrybsoti ant sofutės su arbatos puodeliu, kepti rudeniškus pyragus ir virti pilvukus šildančius troškinius. Vieną tokį, nostalgijai apėmus, išbandžiau vasarai dar nė neišskubėjus. Originalų šio troškinio receptą radau tikros marokietės tinklalapyje, tačiau jį papildžiau lietuviškomis šviežiomis bulvytėmis, juk jos šiuo metu tokios gardžios ir pilnos vitaminų. Troškinys gavosi netikėto, mums naujo salsvo skonio, bet labai gardus ir sotus. Išbandykite!
REIKĖS
kelių gabalėlių vištienos file,
1 a.š. medaus,
100 g džiovintų abrikosų (mes naudojome „Arimex“ firmos, ekologiškus),
vištienos sultinio (jam išvirti naudojau ekologiškus sultinio kubelius),
1,5 stiklinės avinžirnių,
2 svogūnų,
kelių skiltelių česnako,
ciberžolių miltelių,
cinamono lazdelės,
3 didokų bulvių.
GAMINIMAS:
- Puode užkaiskite vieną puodelį sultinio, įmeskite abrikosus, cinamono lazdelę, ciberžolę, medų ir kaitinkite 10 minučių.
- Keptuvėje ant lašelio aliejaus ir šaukštelio sviesto pakepinkite vištienos gabalėlius ir apkepus iš abiejų pusių, sudėkite į užkaistą su sultiniu puodą.
- Keptuvėje taip pat pakepinkite pasmulkintus svogūnus ir česnakus, vėliau avinžirnius ir taip pat suberkite į puodą.
- Pasmulkinkite bulves ir sudėkite į puodą.
- Troškinį virkite apie 1 valandą.
Linkime gražaus ateinančio rudens,
Lieknos Bitės