OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lieknosios Bitutės,

jei jau valgote picą, pasirūpinkite, kad ji būtų bent keliais žingsneliais sveikesnė, be galo skani, gal net gurmaniška, kad gautas malonumas būtų vertas nedidelės nuodėmės. Lieknos Bitės jums šiandien siūlo būtent tokį variantą – vasarišką, gaivų, su truputėliu egzotikos ir pikantiškumo.

Sakot, kas čia per sveikuoliškų patiekalų puslapis, jei jau picas siūlo. Na, o mes jums dar kartelį atšauname – svarbu, kad patiekalas būtų bent keliais žingsniais sveikesnis ir lieknesnis. Šį kartą mes tradicinius miltus keitėme pilnagrūdžiais, tačiau jų sodrumas puikiausiai tiko su ne mažiau ryškaus skonio „Kitchen Me“ antiena. Sūrio taip pat naudojome itin nedidelius kiekius, tad kalorijų sutaupėme nemažai, tačiau būdami kokybiški, jie suteikė patiekalui visko, ko reikėjo. Na ir nepamirškime žalumynų, kad gautume ir taip reikalingų vitaminų, juk vasara tuoj baigsis.

REIKĖS ( picos padui):

7 g sausų mielių;

240 g pilno grūdo kvietinių miltų;

žiupsnelio cukraus ir druskos;

140 g šilto vandens;

25 g aliejaus

Picos viršui:

80 g sūdytos-parūkytos antienos filė (naudojau „Kitchen me“);

1 svogūno;

saujelės gražgarsčių;

saujelės šviežio kubeliais pjaustyto ananaso;

2 v. š. pomidorų tyrės;

50 g fermentinio sūrio;

50 g parmezano sūrio

GAMINIMAS:

  1. Visus picos padui skirtus ingredientus sumaišykite ir išminkykite tešlą, leiskite jai pastovėti šiltoje vietoje apie 1 val.
  2. Tešlai pastovėjus, iš jos suformuokite tris nedideles plonas picas, patepkite pomidorų tyre, pabarstykite tarkuotu fermentiniu ir parmezano ( o šiek tiek pasilikite) sūriais, sudėliokite griežinėliais pjaustytą svogūną, ananaso kubelius ir kepkite, kol kraštai apskrus.
  3. Ant iškepusios picos barstykite gražgarstės lapelius, antienos gabalėlius ir pabarstykite likusiu tarkuotu parmezanu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šiai picai mano šeimyna skyrė 10 balų! Net mano išrankusis vyras kartojo, kad skonis tiesiog užburiantis. Ir teisingai, mes, moterys, savo kerus naudojame visur – net ir prie puodų virtuvėje. 🙂

Raganiškas galias virtuvėje atradusios,

Lieknos Bitės