dsc09266Mano silpnybė – saldžiarūgščiai patiekalai. Todėl ne tik mėgstu kartas nuo karto apsilankyti kinų restoranuose, tačiau vis dažniau ir į savo virtuvę įsileidžiu rytietiškus skonius ir aromatus.

REIKĖS:dsc09272

500 g vištienos filė;

ryžių;

kiniško daržovių mišinio (aš rinkausi šaldyta);

druskos;

pipirų;

2 v. š. krakmolo

Padažui:

2 v. š. sojos padažo (naudojau begliuteminį);

2 v. š. rudojo cukraus;

1 v. š. krakmolo;

1 v. š. jūsų mėgstamo aliejaus;

1 a. š. grūdėtų garstyčių;

1 v. š. baltojo vyno actas;

2 v. š. sezamo sėklų (mes naudojome „Arimex“)

druska

GAMINIMAS:

  1. Vištiena supjaustome norimo dydžio gabalėliais, pagardiname druska ir pipirais. Beriame krakmolą ir gerai išmaišome.
  2. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, beriame vištieną ir ant kaitresnės ugnies pakepame apie 5-6 minutes. Tuomet beriame daržovių mišinį ir ant kiek mažesnės kaitros pakepiname dar apie 10 minučių.
  3. Tuo tarpu sumaišome visus padažo ingredientus ir padažą pilame ant vištienos ir daržovių. Nuolat maišykite ir pakepkite dar minutę ar dvi.
  4. Vištieną su daržovėmis patiekite su virtais ryžiais. Prie šio patiekalo labai tinka ir šviežių daržovių salotos. dsc09278

Kinų virtuvę pamėgusios,

Lieknos Bitės