Mano silpnybė – saldžiarūgščiai patiekalai. Todėl ne tik mėgstu kartas nuo karto apsilankyti kinų restoranuose, tačiau vis dažniau ir į savo virtuvę įsileidžiu rytietiškus skonius ir aromatus.
500 g vištienos filė;
ryžių;
kiniško daržovių mišinio (aš rinkausi šaldyta);
druskos;
pipirų;
2 v. š. krakmolo
Padažui:
2 v. š. sojos padažo (naudojau begliuteminį);
2 v. š. rudojo cukraus;
1 v. š. krakmolo;
1 v. š. jūsų mėgstamo aliejaus;
1 a. š. grūdėtų garstyčių;
1 v. š. baltojo vyno actas;
2 v. š. sezamo sėklų (mes naudojome „Arimex“)
druska
GAMINIMAS:
- Vištiena supjaustome norimo dydžio gabalėliais, pagardiname druska ir pipirais. Beriame krakmolą ir gerai išmaišome.
- Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, beriame vištieną ir ant kaitresnės ugnies pakepame apie 5-6 minutes. Tuomet beriame daržovių mišinį ir ant kiek mažesnės kaitros pakepiname dar apie 10 minučių.
- Tuo tarpu sumaišome visus padažo ingredientus ir padažą pilame ant vištienos ir daržovių. Nuolat maišykite ir pakepkite dar minutę ar dvi.
- Vištieną su daržovėmis patiekite su virtais ryžiais. Prie šio patiekalo labai tinka ir šviežių daržovių salotos.
Kinų virtuvę pamėgusios,
Lieknos Bitės