Mane ypatingai traukia tolimų šalių virtuvės, tačiau indišką patiekalą gaminti bandžiau pirmą kartą. Gal kokiam įmantresniam ir prireiktų galybės svetimų mums ingredientų, tačiau šiam troškiniui jų reikės tik kelių. Patiekalas iš pirmo karto puikiai pavyko, buvo labai aromatingas ir švelnus, tad siūlau ir jums tokį išmėginti.

REIKĖS

400 g ančių kulšelių mėsos (naudojome „Lapino puotos“);

1 svogūno,

2 česnako skiltelių,

ghi sviesto kepimui,

150 ml kokosų pieno,

morkų, salierų, porų mišinio,

Garam Masala prieskonių.

GAMINIMAS

  1. Kulšelių mėsą pasmulkinkite, pakepinkite ½ š. ghi sviesto ir sudėkite į puodą.
  2. Ghi svieste pakepinkite ir smulkintą svogūną bei česnaką, sudėkite prie mėsos.
  3. Į puodą įpilkite šiek tiek vandens, kad visą apsemtų, įberkite druskos, pipirų, lauro lapelių, 1/3 a.š. Garam Masala prieskonių ir viską patroškinkite, kol mėsa suminkštės.
  4. Gi svieste pakepinkite likusias šiaudeliais pjaustytas daržoves (aš naudojau tiesiog šaldytą porų, morkų, saliero mišinį) ir suberkite į troškinį, pavirus kelias minutes, sudėkite kokosų pieną, išmaišykite ir dar patroškinkite 5 minutes.

Linkėjimai iš kvapnios mūsų virtuvės,

Lieknos Bitės