013Sveikos, mūsų receptų mėgėjos,

šiandien užklupo tokia nostalgiška nuotaika, tad prisiminėme vaikystėje senelių labai dažnai gamintą patiekalą – triušieną. Nors šią mėsytę buvome primiršusios, gimus mūsų mažiukams, ir prasidėjus jų primaitinimui, natūraliai grįžome ir prie triušienos. Kaip ir ne kartą, jums rekomenduojame „Lapino puotos“ triušieną. Mums labai patinka, kad jie siūlo labai didelį šios mėsos pasirinkimą: nuo viso triušio, iki jo kumpelių, smulkintos mėsos, kepenėlių, filė ar šonkauliukų, labai tinkančių sriubai.

Šiandien ant pietų stalo garavo priekinių triušio kumpelių mėsa, kurioje gausu baltymų ir geležies, tačiau mažai cholesterolio. Todėl ši mėsa rekomenduojama tiek mažiausiems valgytojams, tiek sveikos mitybos principų paisantiems ir riebalų vengiantiems žmonėms. Žodžiu, idealus pasirinkimas Lieknų Bičių skaitytojoms ir jų pabiručiams.

REIKĖS:

400 g triušienos priekinių kumpelių (mes naudojome „Lapino puotos“);

1 morkos;

4 bulvių;

50 ml grietinėlės;

spanguolių;

200 ml natūralaus daržovių sultinio;

pipirų;

druskos;

30 ml aliejaus;

mėgstamų salotų garnyrui

GAMINIMAS:

  1. Triušieną gerai nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska bei pipirais, dėkite į kepimo maišą. Morką supjaustykite griežinėliais ir suberkite kartu su triušiena.
  2. Sultinį sumaišykite su grietinėlė, supilkite į tą patį maišą, jį užriškite ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 40 minučių.
  3. Bulves virkite vandenyje maždaug 10 minučių, nupilkite vandenį, apšlakstykite jas druska bei aliejumi ir dėkite į orkaitę, kad pakeptų dar 15 minučių. Mes dedame į kepimo indą greta triušienos.
  4. Jei norite, kad triušiena būtų apkepusi, likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, maišą atidarykite.
  5. Patiekalą patiekite su mėgstamomis daržovėmis ar jų salotomis. Pagardinkite šviežiomis spanguolėmis.

020Sveikai ir gardžiai gaminančios,

Lieknos Bitės