Mano manymu, daugumos siekiančių sulieknėti klaida – kraštutinumai. Kai jau nusprendžia moteriškės sublogti, tai ir imasi nuobodaus ir lengvai įgrystančio valgiaraščio: virtos vištos, virtų grikių, kelių garintų brokolių ir taip 7 dienas iš eilės. Šiandien ir mano virtuvėje karaliavo panašus patiekalas: grilinta be riebalų kalakutiena, tačiau mano šeima toli gražu nesiskundė, nes jų lėkštės buvo ne prėskos, bet spalvingos ir žadinančios apetitą. Keli patariamai visiems, tik bandantiems sveiką mitybą:
- Įvairovė. Net negalvokite kasdien valgyti to paties, turite maitintis įvairiai, kad gautumėte visų reikalingų medžiagų (ir nepabostų sveikesni pasirinkimai).
- Maistas neturi būti prėskas, jei gaminate mėsą, rinkitės liesesnę (mums patinka gaminti kalakutieną, kuri ir liesa, ir gardi), bet prieš gaminant ją būtinai pamarinuokite prieskoniuose. Kepdami neperkepkite, kad išlaikytumėte sultingumą.
- Daržoves rinkitės kuo spalvingesnes, taip gausite ir įvairovę vitaminų , ir netapsite per prievartą juos valgančiu žmogumi.
- Paverskite savo lėkštę apetitą, o ne siaubą, keliančiu dalyku. Kelios papildomos minutės ir tokį patiekalą valgysite ne tik jūs, bet ir išrankus vyras ar vaikai.
- Daugiau pozityvo! Šį patiekalą paruošiau tik per 30 minučių, o tai mane tikrai motyvuoja gaminti lengvai ir sveikai!
- Skanūs akcentai. Jie būtini kiekvienam patiekalui ir gali būti net šiek tiek kaloringesni, juk jų vartosime itin saikingai. Mano atveju tai – puikus sūrio padažas, kurį paruošiau labai greit, o jis patiekalui suteikė prabangos.
Mažiau kalbų, daugiau darbų!
Kalakutienos grill kepsneliams su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
REIKĖS:
400 g kalakutienos file (mes rinkomės „Arvi kalakutai“ mėsą, nes ji patogiai iš karto paruošta, belieka prieskoniuoti),
įvairių daržovių asorti,
pievagrybių,
kelių šaukštų mėlynojo pelėsinio sūrio,
mėlynojo svogūno,
3 v.š. graikiško jogurto,
2/3 a.š. grūdėtųjų garstyčių.
- Mėsos kepsnelius apibarstykite prieskoniais ir pamarinuokite.
- Pievagrybius ir paprikas lengvai pagrilinkite.
- Likusias daržoves išvirkite garuose.
- Smulkintuve sutrinkite graikišką jogurtą, garstyčias ir pelėsinį sūrį, į gautą padažą įmaišykite smulkiai pjaustytą svogūną.
- Pamarinuotą mėsą iškepkite grilinėje keptuvėje ir patiekite su padažu ir daržovėmis.
Skaniai ir sveikai,
Lieknos Bitės