Mes labai mėgstame antieną, beveik visada ją renkamės Lapino puotos, tačiau, kad šeima kirstų pasičepsėdama, ne tik mėsa turi būti kokybiška, bet ir pagaminta tinkamu būdu. Mano vaikai didžiausi ekspertai šiuo klausimu, jei tik mėsa nesultinga, nė kąsnelio į burną neims. Šiandien ruošiau mėsą ypatingai lengvu, draugės pasiūlytu, būdu, o rezultatas pranoko lūkesčius.

REIKĖS:

antienos filė (rinkomės Lapino puotos);

300 g raugintų kopūstų;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Antienos filė vos pabarstykite druska, pipirais ir palikite kelioms valandoms.
  2. Suprieskoniuotą mėsą dėkite ant kepimo skardos, jos viršų uždenkite kopūstų kalneliu.
  3. Kepkite 180 iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
  4. Patiekite su orkaitėje keptomis morkomis ir burokėliais.

Minkštutėlę mėsytę ruošiančios,

Lieknos Bitės