img_20180117_124317_resized_20180117_033000696Jau kuris laikas vis nuo gydytojos gaunu barti, kad mano hemoglobinas yra pavojingai žemas (apie 105). Ji man ne tik rekomendavo gerti specialius geležies preparatus, tačiau ir liepė daugiau dėmesio skirti savo mitybai, t.y., ją papildyti produktais, kurie turėtų geležies. Prioritetą ji liepė skirti jautienai (bent 3–4 kartus per savaitę jos valgyti), taip pat rinktis kuo daugiau ankštinių daržovių, brokolių, grikių, lęšių, o mažiau vartoti pieno produktų. Kaip liepė, taip ir darau. Gerai, kad jautiena ir jos patiekalai man ne naujiena – jau seniai esu „Kitchen Me“ jautienos didkepsnių gerbėja.

Šiandien dalinuosi receptu, kuriame daug gydytojos paminėtų produktų, turinčių geležies ir galinčių pastiprinti ne tik nėštukės, bet ir bet kurio kito, norinčio sveikai gyventi, žmogaus organizmą.

REIKĖS:

apie 200 g keptos jautienos (mes naudojome šviežią sausai brandintą jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“, kurį kepėme keptuvėje iš abiejų pusių);

virtų grikių;

1 morkos;

½ brokolio;

½ raudonos paprikos;

½ geltonos paprikos;

½ žalios paprikos;

1 a. š. sojų padažo;

1 a. š. grūdėtų garstyčių;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Paprikas ir morką supjaustykite šiaudeliai. Į įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus dėkite morkų šiaudelius, kai jie suminkštės – berkite paprikas. Uždėkite dangtį, tegul kelias minutes pasitroškina. Tuomet berkite žiedais išskaidytus brokolius ir vėl kelioms minutėms uždenkite dangtį.img_20180117_124255_resized_20180117_032959270
  2. Į keptuvę įpilkite ½ stiklinę vandens, sojų padažo, garstyčias, viską gerai išmaišykite. Dėkite juostelėmis pjaustytą jautieną, pagardinkite druska, pipirais, gerai viską išmaišykite ir leiskite dar minutę pasitroškinti.
  3. Jautienos troškinį patiekite su grikiais.

Skanių ir sveikų atradimų linkinčios,

Lieknos Bitės