Artėjant Kalėdoms, dažnai kyla įspūdis, kad viena dažniausių šeimos kulinarų užduočių iškepti skanų šventinį paukštį. Jei ir jus kamuoja panaši mintis, siūlau receptą, kuris praktiškai negali nepasisekti. Antis bus ne tik minkšta, bet ir ypatingai sultinga. Dar vienas tokio patiekalo pliusas tai, kad mėsą iškepsite tikrai greitai ir be didelių pastangų. Tiesa, tokį patiekalą valgome tik mes, suaugę, nes mėgstame pilnai neiškeptus steikus, tad vaikams tuo metu paruošiame tai, ką mėgsta jie. Prie mėsos labai rekomenduojame ir mūsų ruoštas salotas, kurių dėka net ir prisivalgę nesijausite apsunkę, o jų saldokas skonis puikiai derės su antimi.

ANTIENOS STEIKAMS REIKĖS

Kelių gabalėlių antienos file su oda (mes mėgstame Lapino puotos“),

alyvuogių aliejaus,

džiovinto česnako ir kitų mėgiamų prieskonių,

druskos.

SALDŽIARŪGŠČIOMS SALOTOMS REIKĖS

Saujos gražgarsčių,

granatų sėklyčių,

mandarino,

alyvuogių aliejaus.

GAMINIMAS

  1. Iš šlakelio alyvuogių aliejaus, česnako ir druskos pagaminkite marinatą, kuriuo aptepkite antienos puseles ir palikite valandai.
  2. Mandariną supjaustykite, išlukštenkite granato sėklytes ir sumaišykite su gražgarstėmis, alyvuogių aliejumi ir druska.
  3. Keptuvę į kaitinkite ir į ją guldykite krūtinėlę oda žemyn. Kepkite 5-7 minutes iš vienos pusės ir tiek pat iš kitos.
  4. Krūtinėlę perkelkite į kepimo skardą ir dar kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
  5. Patiekite su salotomis.

Linkime skaniausių patiekalų,

Lieknos Bitės