Jau ne kartą jums pasakojome apie pavojus, tykančius greitame kiniškame maiste ir tuo pačiu nuramindavome jus patarimais, kaip tokiu maistu mėgautis be sąžinės priekaištų. Kai jaučiuosi alkana, dažnai pasvajoju apie greito kiniško maisto dėžutę, tad dalinuosi ypatingai skaniu receptu, kurį pagaminsite greičiau nei nukaktumėte iki greito maisto užkandinės, o sveikatos „taškų“ uždirbsite ne vieną.
REIKĖS
400 g mėgiamos mėsos (mums idealiai tiko „Lapino puotos“ firmos antienos mėsa),
nemažo pluošto šparaginių pupelių,
2 skiltelių česnako,
2 v. š. aliejaus,
2 v. š. sojos padažo,
1 v. š. čili padažo,
1 v. š. medaus,
sezamo sėklų.
GAMINIMAS
- Česnaką susmulkinkite ir kepkite minutę įkaitintame aliejuje, sudėkite gabalėliais susmulkintą mėsą ir kepkite, kol mėsa bus beveik iškepusi.
- Šaukštelyje aliejaus pakepinkite gabalėliais supjaustytas šparagines pupeles (apie 5 – 7 minutes, kad liktų traškios).
- Kitoje keptuvėje sumaišykite likusius ingredientus, šiek tiek pašildykite, kad medus išsilydytų ir sudėkite mėsą bei pupeles, leiskite viskam pasitroškinti dar kelias minutes. Išjungus kaitrą, patiekalą pagardinkite sezamo sėklomis.
- Troškinį patiekite su pilnagrūdžiais ryžiais.
Azijietiškus kvapus siunčiančios,
Lieknos Bitės