Oj, kaip Jūs mėgstate tuos tikrus lietuviškus patiekalus! Ir visai nepykstate, kai mes juos šiek tiek pakoreguojame. Štai šį košės variantą pagerinome panaudodami visai nemažą cukiniją. Tačiau nepamiršome ir šiek tiek naminių lašinukų, kurių nepadauginus, Jūsų visai negrauš sąžinė. O kur dar ekologiški žirniai! Nuo košės skanumo neteksite žado.

REIKĖS:

250 g per naktį mirkytų žirnių (mes rinkomės ekologiškus ekofrisos žirnius),

1 svogūno,

1 cukinijos,

nedidelio gabalėlio lašinukų.

GAMINIMAS

  1. Žirnius išvirkite.
  2. Lašinukus ir svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
  3. Svogūnui tapus skaidriam, sudėkite šiaudeliais pjaustytą cukiniją ir pakepinkite vos kelias minutes.
  4. Visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.

Sočais pietumis jus vaišinančios,

Lieknos Bitės