antiena

Labas,

kaip ir kasdien su jumis sveikinasi bitutės Gabrielė ir Indrė. Šiandien griaunam mitą, kad antiena – kieta mėsa. Visa esmė, kaip ją paruoši. Mes nusprendėme ją pamarinuoti ir patroškinti orkaitėje, įdėjus į maišą. Ir rezultatas pranoko lūkesčius. Mėsytė buvo tikrai labai minkšta.

Kaip ir jau ne kartą, gaminome „Lapino puotos“ mėsytę. Šį kartą mūsų kulinarinėje mokykloje karaliavo jos didenybė antis. Gal kai kam su Kalėdomis asocijuojasi šis paukštis, gal kai kam ir retai valgoma mėsa, tačiau mes ją labai vertiname. Juk antienoje apstu vitamino D, omega 3 riebalų rūgščių, ją palankiai vertina ir sveikos mitybos ekspertai. Tai labai geras maistas savo išvaizda, kūno svoriu ir gera savijauta besirūpinantiems.

Išbandėme ir dar vieną skanėstą – restoranuose ne kartą ragautą trešnių (galima ir vyšnių) padažą. Jei atvirai – tai idealus pasirinkimas prie paukštienos patiekalų. Vienintelis minusiukas – teks kiek ilgiau pastovėti prie orkaitės. Bet, kaip sakoma, per kančia į žvaigždes. 🙂

REIKĖS (mėsai ir garnyrui):

350 g antienos kulšelių mėsos be odos (mes pasirinkome „Lapino puotos“);

1 v. š. medaus;

1 a. š. garstyčių;

1/2 citrinos sulčių;

kelių skiltelių česnako;

druskos;

pipirų;

100 g miežinių kruopų;

1 mažos cukinijos;

saujos žemės riešutų;

1 v. š. ghee sviesto.

Trešnių padažui:

stiklinės trešnių;

200 ml sultinio;

200 ml raudonojo vyno;

1 v. š. rudojo cukraus;

žiupsnio druskos.

GAMINIMAS:

Mėsytę supjaustyk norimo dydžio gabalėliais, ant jos pilk ištirpintą medų, garstyčias, 50 ml vandens, druskos, pipirų ir palik kelioms valandoms pasimarinuoti. Orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių, mėsą su visu padažiuku sudėk į maišą ir dėk kepti maždaug 30 minučių. Miežinius išvirk pagal instrukciją (aš paprastai verdu 20 minučių). Keptuvėje ištirpink ghee sviestą, berk smulkiai supjaustytą česnaką ir cukinijos griežinėlius. Kitoje keptuvėje riešutus paskrudink su žiupsneliu druskos. Daržoves ir riešutus sumaišyk su išvirusiais miežiais.

Štai atėjo ir gardžiojo padažiuko laikas. Iš trešnių išimk kauliukus. Į puodą pilk sultinį ir vyną, berk trešnes, cukrų bei druską, viską užvirk, sumažink kaitrą ir pavirk maždaug 20 minučių, kol skystis beveik išgaruos.

antiena2.JPG

Na, o jau ką ir kaip sudėliosi lėkštėje – tai tavo fantazijos reikalas. Lieknų Bičių variantą matai prieš akis. 🙂

Skaniai dienas pradedančios ir pabaigiančios,

Lieknos Bitės