2Mano šeima labai mėgsta antieną, tačiau, kad ji nepabostų, vis eksperimentuoju su garnyru. Stengiuosi laikytis sezoniškumo principo. Jei karštuoju metu idealiausiai prie jos tinka šviežios daržovės, vaisiai, uogos, žiemą renkuosi šaltojo sezono gėrybes. Rauginti kopūstai yra kažkas genialiai paprasto, bet naudingo sveikatai. Jie nekaloringi, o jei dar termiškai neapdoroti – ypatingai sveiki. Valgykite juos, kiek lenda!

Man troškinti rauginti kopūstai labai patinka ir dėl to, kad yra genialiai greitai pagaminami. Receptu dalinuosi ir su jumis, nes tikiu, kad dažnas šeimininkas ar šeimininkė pritrūksta garnyrų idėjų (patikėkite, dažnai ir man taip būna).

REIKĖS:

600 g antienos filė, paruoštos kepimui (aš renkuosi „Kitchen Me“ antienos filė su prieskoniais);

500 g raugintų kopūstų;

1 svogūno;

druskos;

pipirų;

šviežių mėgstamų daržovių, skirtų kepimui (aš naudojau bulvę, saldžią bulvę, raudonąjį svogūną, morką)

GAMINIMAS:

  1. Mano pasirinkta antienos filė gabalėliai paruošti kepti orkaitėje su pakuote (nuėmus popierinę įmautę). Toks ruošimo būdas leidžia mėsai neišsausėti: ji išlieka sultinga, minkšta ir gardi. Jos nereikia ir papildomai marinuoti ar gardinti. Antieną dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių.
  2. Daržoves susipjaustykite griežinėliais, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, kmynais, įspauskite česnako ir palikite pasimarinuoti.1
  3. Laikas imtis kopūstų. Nupilkite skystį, jei toks yra, kopūstus dėkite į puodą su vandeniu (turi tik apsemti), pagardinkite druska ir palikite troškintis apie 20 minučių. Tuo tarpu svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti ant nedidelės kaitros su išsilydžiusiu ghee sviestu. Svogūnas turi suminkštėti. Kopūstams išsitroškinus, nupilkite vandenį, sudėkite svogūnus, pagardinkite druska, pipirais. Štai ir turime garnyrą.
  4. Likus pusvalandžiui iki antienos kepimo pabaigos, greta ant kepimo popieriaus berkite daržoves ir kepkite apie 2030 minučių.
  5. Iškepus, antienai leiskite bent 10 minučių „pasiilsėti“. Mėsą patiekite su kopūstais ir daržovėmis. Man labai aptinka ir natūralus spanguolių padažas, kurį pati pasigaminu. Patiekalas labai sotus, kvapnus ir maistingas.

Sočių patiekalų linkinčios,

Lieknos Bitės