Paprastai mėgaudamiesi kinų virtuvės patiekalais gaunate gausybę nereikalingų kalorijų bei riebalų, mat mėsos ar daržovių gabalėliai dažniausiai apvoliojami krakmole bei kepami riebaluose. Ne paslaptis, kad tuose pačiuose riebaluose nevengiama pačirškinti ir keletą kartų, dėl to susidaro kenksmingų junginių, kurių jums visai nereikia. Mūsų troškinys visai kitoks, išsaugojome kiniško patiekalo dvasią, o nereikalingų riebalų atsisakėme.

REIKĖS:

300 g antienos (ar kitos mėgstamos mėsos);

sezamo sėklų (naudojome Arimex);

1 v. š. ghee sviesto;

1 pakelio šaldyto „kiniško“ daržovių mišinio (morkos, porai, paprika, bambukų ūgliai, kiniški grybai);

2 v. š. sojos padažo

2 v. š. saldžiarūgščio aštraus padažo

GAMINIMAS:

  1. Mėsą išvirkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Įkaitinkite 1 š. ghee sviesto ir pakepinkite mėsą ir daržoves.
  3. Daržovėms šiek tiek paminkštėjus įmaišykite padažus.
  4. Troškinį gausiai pabarstykite sezamo sėklomis, jei norite, jas šiek tiek paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  5. Troškinį patiekite su mėgstamu garnyru (mes šį kartą rinkomės grikius, bet puikiausiai tiks ir šviežios daržovės).

Kinų virtuvę dievinančios,

Lieknos Bitės