triusis4Tikėtina, kad triušienos nebūtų mano maisto racione, jei ne vaikai. Triušiena jiems idealiai tinka. Pirmą kartą mėsos vaikai paragauja gana skirtingu laikotarpiu. Viskas priklauso nuo to, kada pradėsite įvedinėti maistą. Nors PSO tai rekomenduoja daryti nuo 6 mėnesių, tačiau būna, kad kūdikis anksčiau parodo, jog jam jau laikas valgyti tikrą maistą. Todėl ir mėsą vieni įvedą jau 6-tą mėnesį, o kiti tik 7-tą ar 8-tą. Aš savo vaikams pirmosios daviau paragauti triušienos, kuri yra mažiausiai alergiška ir labai vertinga. Rinkausi „Lapino puotos“ šviežios triušienos juosteles ir trišienos kumpelių mėsą. Vaikams labai patiko ir šio gamintojo triušienos dešrelės, o aš jas dievinu dėl lengvo ir greito paruošimo. Tačiau šį kartą gaminau triušienos troškinį, receptu dalinuosi ir su jumis.

REIKĖS:

60–80 g triušienos filė arba triušienos kumpelių mėsos(mes naudojome „Lapino puotos“);

druskos;

pipirų;

morkos;

bulvės;

saldžios bulvės;

raudonojo svogūno;

saujos briuselio kopūstų;

kmynų;

rozmarino šakelės;

apie pusę litro daržovių sultinio

triusis

GAMINIMAS:

  1. Triušieną dėkite į verdantį vandenį ir apvirkite 15 minučių.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo formą pilkite daržovių sultinį, dėkite apvirtą triušieną, gabaliukais pjaustytas daržoves (išskyrus briuselio kopūstus). Kepimo indą uždenkite folija ir dėkite kepti 1,5 valandos.
  3. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, suberkite briuselio kopūstus ir uždėkite rozmarino šakelę, folijos nebedėkite, palikite atvirai troškintis. triusis2

P.S. Tikrai ilgai vargau, kol atradau būdą, kaip triušieną pagaminti idealiai minkštai. Visgi supratau, kad ilgas virimas-troškinimas yra geriausias variantas.

Likime jums ir jūsų vaikams skanių atradimų,

Lieknos Bitės