foto maisto4Labutis, bikinio sezonui besiruošiančios mūsų likimo draugės,

kai nusprendžiau, kad mano skrandis ne šiukšlių konteineris ir laikas keisti nesveikus įpročius, vienas iš produktų, kurio labiausiai ilgėjausi, – rūkytas kumpelis. Net seilė tįsdavo apie jį pagalvojus. Sumuštinis su sultinga mėsyte man buvo būtinas šeštadienio atributas. Nors kitomis dienomis galėjau puikiai išsiversti su koše, bet šeštadienį trokšdavau to sultingo, sūroko mėsytės gabaliuko ant savo sumuštinio. O kur dar Gabrielės šeimyna, kuri mėgsta pavaišinti iš uošvijos atsivežtu šalto rūkimo kiaulienos kumpeliu, vien kvapu galinčiu pavergti ir ilgametį vegetarą. 🙂

Bet juk tai tikras kancerogenas ir širdies bei kraujagyslių sistemos priešas, todėl negalėjau sau leisti jo duoti nei savo vaikams, nei vyrui. Ką daryti? Sukau tada galvą. Ogi ieškoti alternatyvų!

Kai atradau šį receptą, pasijutau lyg išgelbėta iš baisių kančių. Mėsytė paruošiama greitai, net kitą dieną valgoma lieka sultinga ir kvapni. O įdaras gali būti vis kitas.

REIKĖS:

6 vištienos blauzdelių filė;

druskos;

pipirų;

šaldytų špinatų;

rupių speltos miltų;

2 šaukštų ghee sviesto arba aliejaus.

GAMINIMAS:

Vištienos blauzdelių mėsą pabarstyk pipirais, druska, išmušk (suformuodama blynelį) ir palik pasimarinuoti per naktį. Kitą dieną imk vieną gabalėlį mėsos, į vidurį įdėk špinatų, kampukus užlankstyk suformuodama kukulaitį, pavoliok miltuose ir dėk į keptuvę su ghee sviestu. Kepk apie 15–20 min. Pavartyk, kol gerai iškeps. Galima valgyti ir kaip karštą patiekalą, o jei paliksi atvėsti, turėsi puikų vyniotinuką.

ABBA dainų įkvėptos, virtuvėje šokius mėgstančios,

Lieknos Bitės

P.S. Įspėjame labai alkanus – geriau šio vištienos skanėsto nevalgykite, nes tiesiog negalėsite sustoti! O, kaip žinia, saikas visur reikalingas – net ir skanaujat Lieknų Bičių siūlomus patiekalus.