Kai vakarienę norisi suvalgyti tokią, kuri vėliau negrasintų sąžinės priekaištais, rinkitės baltymus be saldžių priedų, na, kad ir štai tokį skanutėlį varškės apkepą. Negalėjo atsilaikyti visi mano vyrai, tikiu, kad nepavyks ir jūsiškiams, juk apkepas pagardintas jų mėgiama šonine (kurios tiek, kad tikrai nepakenks linijoms).

REIKĖS:

500 g varškės;

80 g greitai išverdančių avižinių dribsnių (mes turime mėgstamus Dobele dribsnius);

2 a. š. kepimo miltelių;

5 kiaušinių;

1 pomidoro;

mažutėlio gabalėlio šoninės (vyrų akims paganyti).

GAMINIMAS:

  1. Varškę išplakite su kiaušiniais, sudėkite kepimo miltelius, dribsnius ir šiek tiek druskos. Viską išmaišykite ir krėskite į formą.
  2. Ant apkepo viršaus dėliokite pjaustytą pomidorą ir šoninės riekeles.
  3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Skaniausias vakarienes ruošiančios,

Lieknos Bitės