003

Sveikos, mūsų mielos skaitytojos,

nors dar tik skaičiuojame trečiojo rudens mėnesio pradžią, tačiau pasirodžiusios pirmosios snaigės primena žiemą. Tad ir meniu mūsų virtuvėse su nedidele Kalėdų užuomina. Šiandien jus pamokysime, kaip greitai ir labai skaniai iškepti antienos steiką. Sakoma, kad didžiausia klaida, kurią galima padaryti kepant antieną, – ilgas jos kepimas. Šis steikas mums labai patiko, nes mėsytė buvo labai minkšta ir sultinga, aišku, kaip visada siunčiame šilčiausius linkėjimus „Lapino puotai“ – jų produkcija tiesiog garantuoja skanius pietus ar vakarienę.

REIKĖS:

2 gabalėlių antienos filė (mes naudojome „Lapino puotos“); 

druskos;

pipirų;

šlakelio aliejaus;

kelių šaukštelių trintų aviečių

GARNYRUI:

virtų grikių;

1 brokolio;

1 raudonojo svogūno;

saujos džiovintų spanguolių;

saujos saulėgrąžų sėklų;

1 a. š. graikiško jogurto;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Anties krūtinėlę gerai nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druska bei pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę (geriausia – grill), kad net dūmų atsirastų, įlašinkite šlakelį aliejaus ir dėkite anties filė (jei ji su oda – ji turi būti apačioje). Kepkite 5 minutes iš vienos pusės, apverskite – tiek pat pakepkite iš kitos. Šiam kepimui pasiruoškite iš anksto – atsidarykite langus ir duris į lauką, nes dūmų ir kvapo bus LABAI daug. Krūtinėlė turi būti gerai apskrudusi – net ruda.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių ir į ją dėkite kepimo inde sudėtus apkepusius anties steikus. Kepkite maždaug 10–12 minučių, jei norite steiko su krauju – galite ir trumpiau.
  4. Mėsą išimkite iš orkaitės, dėkite į lėkštę ir leiskite jai ramiai pastovėti kokias 10 minučių.
  5. Pagaminkime garnyrą. Išvirkite grikius.
  6. brokolį susmulkinkite, dėkite į dubenį, į jį suberkite spanguoles, saulėgrąžas, smulkiai supjaustytą svogūną, viską pagardinkite druskas, pipirais ir šaukšteliu graikiško jogurto.
  7. Grikius bei brokolio salotas patiekite greta steiko, pagardinto trintomis avietėmis.

006

Žiema kvepiančius patiekalus pradėjusios gaminti,

Lieknos Bitės