010

Sveikos, mus skaitančios gaspadinės,

koks tas ingredientas? Ogi nieko mandro ar ne kiekvienoje parduotuvėje randamo. Tai mūsų krašte pats populiariausias ir geriausiai augantis vaisius – obuoliai.

Aš visada esu už tai, kad mėsiškus patiekalus valgyti su kuo daugiau daržovių. Idealu – jei jos iš lietuviškų ūkių. Pastaruoju metu esu tiesiog pamišusi (gerąja prasme) dėl įvairiausių ekologiškų krautuvėlių. Iš jų, su pilnu krepšiu gėrybių, visada tarsi išskrendu ant sparnų. Ir, aišku, ne mažesnis malonumas lydi, kai galiu savo rankomis kapstytis po anytos daržą ir rinktis rudeninį derlių. Tiesiog pasaka!

REIKĖS:

500 g šviežių ančių kepenėlių (mes naudojome LAPINO PUOTOS);

4 vidutinio dydžio obuolių

200 ml pieno;

2 svogūnų;

1 skiltelės česnako;

druskos;

1 v. š. ghee sviesto;

1 a š. rudojo cukraus;

pipirų;

GAMINIMAS:

  1. Svogūną supjaustykite plunkstelėmis, česnaką – labai smulkiai sukapokite.
  2. Nulupkite ir į šešias dalis padalinkite obuolius.
  3. Kepenėles nuplaukite ir sudėkite į dubenėlį. Užpilkite pienu ir palikite pastovėti kokias 30 minučių.
  4. Įkaitinkite keptuvėje 1 v. š. ghee sviesto. Suberkite svogūnus ir kepinkite nuolat maišydami. Kai jie suminkštėja ir truputį apskrusta, suberkite česnakus ir po kelių sekundžių – nukoštas ir nusausintas kepenėles. Taip pakepkite 5 minutes ir dėkite obuolius. Viską kepkite iš abiejų pusių, kol kepenėlės apkeps (paspaudę pažiūrėkite, ar nesimato raudonumo), o obuoliai suminkštės.
  5. Pabaigoje užberkite druskos, cukraus ir pipirų. Viską pamakaluokite.

007

Kepenėles siūlome patiekti su mėgstamu garnyru. Šį kartą mes neatsispyrėme bulvių košei, mat toks patiekalas – tarsi tiesiai iš vaikystės. Nepamirškite ir šviežių daržovių – jos idealus kiekvieno patiekalo draugas.

Su malonia nostalgija gaminančios,

Lieknos Bitės