OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, sultingos mėsytės gerbėjos,

šiandien patiekalas būtent jums. Matyt, širdyje jau prasideda kalėdinė nuotaika, mat pasirinkome ne kokią kitą, o karališkąją žąsieną.

REIKĖS:

500 g žąsienos filė su oda (mes rinkomės „Lapino puotos“);

1,5 jaunos cukinijos;

1 morkos;

1 svogūno;

1,5 v. š. sojos padažo;

1 v. š. medaus;

pipirų;

lauro lapų;

saujelės spanguolių;

pipirų;

druskos;

aliejaus

GAMINIMAS:

  1. Žąsieną įtrinkite druska, pipirais, užpilkite šlakeliu aliejaus ir dėkite marinuotis per naktį.
  2. Gerai įkaitinkite sausą keptuvę ir dėkite mėsą ant jos taip, kad oda liestųsi su keptuve. Kepkite nejudindami 5 min., tada apverskite ir vėl kepkite 5 min.
  3. Kitoje keptuvėje pasiruoškite padažą: į 150 ml vandens supilkite 1,5 v. š. sojos padažo, medų, šiek tiek druskos pagal skonį, lauro lapą, pipirų žirnelių ir padažą užvirinkite, į jį perkelkite žąsieną, uždenkite dangčiu, patroškinkite 30 min.
  4. Į keptuvę šalia mėsos sudėkite griežinėliais pjaustytas daržoves, spanguoles ir dar patroškinkite 7 min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laimingos, nes susilaukė krūvos valgiusiųjų komplimentų,

Lieknos Bitės