Sveikos, sultingos mėsytės gerbėjos,
šiandien patiekalas būtent jums. Matyt, širdyje jau prasideda kalėdinė nuotaika, mat pasirinkome ne kokią kitą, o karališkąją žąsieną.
REIKĖS:
500 g žąsienos filė su oda (mes rinkomės „Lapino puotos“);
1,5 jaunos cukinijos;
1 morkos;
1 svogūno;
1,5 v. š. sojos padažo;
1 v. š. medaus;
pipirų;
lauro lapų;
saujelės spanguolių;
pipirų;
druskos;
aliejaus
GAMINIMAS:
- Žąsieną įtrinkite druska, pipirais, užpilkite šlakeliu aliejaus ir dėkite marinuotis per naktį.
- Gerai įkaitinkite sausą keptuvę ir dėkite mėsą ant jos taip, kad oda liestųsi su keptuve. Kepkite nejudindami 5 min., tada apverskite ir vėl kepkite 5 min.
- Kitoje keptuvėje pasiruoškite padažą: į 150 ml vandens supilkite 1,5 v. š. sojos padažo, medų, šiek tiek druskos pagal skonį, lauro lapą, pipirų žirnelių ir padažą užvirinkite, į jį perkelkite žąsieną, uždenkite dangčiu, patroškinkite 30 min.
- Į keptuvę šalia mėsos sudėkite griežinėliais pjaustytas daržoves, spanguoles ir dar patroškinkite 7 min.
Laimingos, nes susilaukė krūvos valgiusiųjų komplimentų,
Lieknos Bitės