Aš dievinu lietinius blynus. Tešlos pakanka vos šaukštelio, kepti galima visai be riebalų, o įdarų galima prisigalvoti sveikiausių ir, aišku, skanių. Šie blynai visada randa raktą į mažų ir didelių širdis. Kadangi šio savaitgalio pietums sugalvojau gaminti ne tokį jau ir greitą (bet pasakiškai skanų) patiekalą, blynų kepimui pasirinkau „Dobele“ miltų mišinį, taip sutaupiau nemažai laiko, mat maišydama lietinių tešlą labai vargstu, tai ji gaunasi per skysta, tai per tiršta, tuo tarpu mano vyras gauna puikią progą iki soties prisikikenti, juk jo kepami lietiniai popieriaus plonumo ir traškūs. Tokie šį kartą ir maniškiai!

REIKĖS:

lietinių blynų (mes kepėme iš Dobele miltų mišinio);

1 vištos krūtinėlės;

2 pomidorų;

saujos špinatų lapelių;

svogūnų laiškų;

100 g fermentinio sūrio;

1 v. š. ghee sviesto;

1 svogūno

natūralaus jogurto

GAMINIMAS:

  1. Pasiruošiame įdarus: vištieną išvirkite, smulkintuvu susmulkinkite iki birumo ir pakepinkite su kubeliais pjaustytu svogūnu ir 1 v. š. ghee sviesto. Pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Pomidorus supjaustykite kubeliais, sumaišykite su pjaustytais svogūnų laiškais, keliais šaukštais natūralaus jogurto, druska ir pipirais.
  3. Špinatus supjaustykite, į juos suberkite tarkuotą sūrį.
  4. Ant pagrindo klokite lietinį, pertepkite vištienos įdaru, klokite kitą blyną, tepkite pomidorų įdarą, vėliau špinatų įdarą ir taip sluoksniuokite, kol visi lakštai bus sutepti.
  5. Blynų bokštą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje  orkaitėje 15 minučių.

Šeimas lepinančios,

Lieknos Bitės