Ar jau kuriate Naujametinius pažadus. Mano sąraše vienas jų – daugiau dėmesio ruošiamam maistui (nors atrodo, kad jo skiriame ir taip daug, bet kaip ir pas visus, pasitaiko ir nuklydimų). Kitais metais ketinu rinktis kokybiškesnę mėsą šeimos patiekalams ir draugiškus sveikatai jos palydovus įvairiausias salotas. Pažadus ne tik kuriu, bet kai kuriuos jau ir išmėginu. Šiandien mūsų lėkštėse ypatingai sultingas derinys jautienos kepsnys ir gaivios salotos.

REIKĖS:

2 jautienos didkepsnių (rinkomės Kitchen Me firmos Black angus);

Kale salotų;

špinatų lapelių;

mandarino;

svogūno laiškų;

kokybiško acto;

alyvuogių aliejaus

Kepsnio GAMINIMAS:

  1. Grilinę keptuvę patepkite ghee sviestu ir stipriai įkaitinkite. Į kaitrią keptuvę dėkite kepsnį ir apkepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.
  2. Kepsnį pabarstykite druska ir pipirais, leiskite „pailsėti“ kelias minutes.

Salotų GAMINIMAS:

  1. Salotas pasmulkinkite, mandarinus taip pat.
  2. Suplakite alyvuogių aliejų, lašelį acto, šiek tiek druskos ir užpilkite ant salotų.

Sultingi linkėjimai,

Lieknos Bitės