Dabar, kai esu dirbanti mama, suprantu, kad dažnai jaunų šeimų mityba yra netinkama ne dėl to, kad jie neturi noro ar žinių, o dėl to, kad paprasčiausiai tam nebelieka laiko. O dar jei vaikai pageidauja kitokio patiekalo, nei valgo suaugę, gaminimas suryja visą laiką, kurį galėtume išnaudoti įdomesnėms veikloms. Štai kodėl aš stengiuosi niekada negaminti skirtingų patiekalų (pvz., blynų vaikams, o kepsnių suaugusiems), bet beveik visada prie kiekvieno patiekalo pritaikau keletą gudrybių, kad valgytų visi. Na, kad ir šį antienos patiekalą su malonumu valgė visi šeimos nariai, tik skirtingais pavidalais: mažiukas, mėgstantis daržovių patiekalus, gavo sriubą, dičkis – mėsytę su mėgstamu padažu (apie daržovių buvimą jame nė nenutuokė), o mes, tėvai, skanavome azijietišką patiekalą.
pakuotės antienos kulšelių mėsos (mes naudojome „Lapino puotos„),
saliero stiebų,
brokolio,
poros morkų,
svogūno,
česnako,
ryžių.
Reikės papildomai:
daržovių padažui – šlakelio pieno, parmezano;
azijietiškam variantui – rudojo cukraus, poros šaukštų sojos padažo, šlakelio ryžių acto, pusės a.š. krakmolo.
GAMINIMAS
- Antieną išvirkite pasūdytame, prieskoniais pagardintame vandenyje.
- Česnaką ir svogūną pakepinkite keptuvėje, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas, salierus ir taip pat pakepinkite iki traškumo.
- Toliau pradedame ruošti skirtingus patiekalus:
a) Azijietiškam variantui sumaišykite trečdalį pakepintų daržovių ir dalį troškintos antienos su cukrumi, sojos padažu, actu ir viską pakaitinkite keptuvėje. Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje vandens ir įmaišykite į patiekalą. Pakaitinę dar porą minučių, patiekite su ryžiais, pabarstę sezamo sėklomis.
b) Troškinio variantui dalį daržovių sumaišykite su antiena ir sultiniu, kuriame ji virė, pagardinkite ryžiais.
c) Antienos su daržovių padažu variantui, dalį pakepintų daržovių užpilkite šlakeliu pieno ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu, pabarstykite tarkuotu parmezanu. Padažą patiekite su troškintos antienos juostelėmis ir ryžiais.
Išradingumo linkinčios,
Lieknos Bitės