Labai retai, bet būna, kad ir mano namuose baigiasi visos daržovės! Kelis kart peržvelgusi šaldytuvą ir neradusi nieko tinkamo pietums gaminti (juk dažniausiai būtent daržovės ir apsprendžia, kas šiandien keliaus ant stalo), staiga prisimenu vieną puikų receptą. Mano gaminami sultingi mėsos gabalėliai nė karto neapvylė, nes kaskart iš šeimos sulaukiu gausybės pagyrų. Įvairios šio recepto variacijos klajoja internete, bet aš renkuosi tą, kuri neturi glitimo.

REIKĖS

400 g antienos (aš tiesiog atskyriau mėsytę nuo „Lapino puotos“ antienos kulšelių),

aliejaus kepimui,

2 v.š. avižinių miltų,

2 v.š. kukurūzų krakmolo (deja, bet be jo rytietiško traškesio neišgausite),

1 kiaušinio,

1 a.š. citrinos sulčių,

4 š. sojos padažo,

nedidelio čili pipiro (aš dėjau galiuką marinuoto),

kelių skiltelių česnako,

7 v.š. pomidorų tyrės (nuo jos labai priklausys patiekalo skonis, idealiai tiktų saldžiarūgštė).

GAMINIMAS

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, citrinų sultis, į masę sudėkite gabalėliais pjaustytą antieną.
  2. Mėsai pastovėjus tešloje apie 20 min., įkaitinkite aliejų ir kepkite mėsos gabalėlius su tešlos apvalkalėliu (man kepimui užteko apytiksliai poros šaukštų aliejaus). Gabalėlius pilnai iškepkite.
  3. Kitoje keptuvėje pakepinkite smulkintą česnaką, supilkite sojos padažą, pomidorų tyrę, čili pipirą, įpilkite šlakelį vandens. Mano pomidorų tyrė buvo skystesnė, tad vandens papildomai nepyliau (tyrės įdėjau daugiau), tačiau teks žiūrėti iš akies, kad padažas būtų maišomos konsistencijos.
  4. Į paruoštą padažą sudėkite mėsos gabaliukus ir pašildykite minutę kartu.

Rytietiškų skonių įkvėptos,

Lieknos Bitės