Jei noriu palepinti savo vyrą, žinau, kad tai labai paprasta, tiesiog iškepu jam sultingą kepsnį! Tačiau, jei noriu palepinti ir save, kaskart prie jo paruošiu vis kitą įdomų garnyrą ar padažą. Šį kartą paruošiau padažą, kuriam mane įkvėpė patiekalas ragautas Panemunės pilies restorane. Nuo to karto šį padažą tiesiog įsimylėjau, o dabar dalinuosi ir su jumis.

Sultingiems steikams REIKĖS

2 jautienos didkepsnių (rinkomės Kitchen Me firmos Black Angus didkepsnius);

ghi sviesto,

druskos, pipirų.

Kepsnio GAMINIMAS:

  1. Grilinę keptuvę patepkite ghee sviestu ir stipriai įkaitinkite. Į kaitrią keptuvę dėkite kepsnį ir apkepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.
  2. Kepsnį pabarstykite druska ir pipirais, leiskite „pailsėti“ kelias minutes.
  3. Patiekite su paruoštu padažu.

Padažui REIKĖS

2 v.š. sojos padažo,

1 v.š. geros kokybės tiršto balzaminio acto,

1,5 v.š. klevų sirupo

Padažo GAMINIMAS

Visus ingredientus tiesiog sumaišykite tarpusavyje ir juo apliekite steikus.

Gardžiausių skonių įkvėptos,

Lieknos Bitės