Ar Lieknos Bitės valgo tortus? Ar jos išdrįsta kartais imti ir suvalgyti mėsą kartu su bulvėmis? Ar jos su draugais savaitgaliais valgo mėsainius? Taip, į visus šiuos klausimus atsakome vienareikšmiškai! Mūsų mitybos požiūris paremtas tuo, kad didžiąją dalį savo laiko skiriame sveikesnei mitybai: maistą ruošiame namie, vengiame pusfabrikačių, į savo racioną įtraukiame kuo daugiau sezoninių daržovių (valgome jas tiek šviežias, tiek lengvai troškintas), nenaudojame pirktinių padažų ir kuo mažiau tradicinių saldumynų. Tad kai klausiate, ar mes valgome mėsainius, atsakome, kad ne tik valgome, bet ir labai mėgstame! Tačiau juos gaminame iš pilnagrūdžių duonelių, kokybiškos jautienos, kalno šviežių daržovių ir pagardiname lieknais padažais. Vieno tokio receptą siūlome ir Jums.

REIKĖS:

Pagrindui:

pilnagrūdžių duonelių,

maltos jautienos (mes labai mėgstame brandintą jautieną, pvz. Kitchen Me),

daržovių.

Padažui:

5 v.š. graikiško jogurto,

1 v.š. pomidorų pastos,

1 skiltelės česnako,

5 marinuotų pievagrybų.

GAMINIMAS:

  1. Padažui skirtus ingredientus sutrinkite iki vientiso padažo trintuvu.
  2. Duoneles paskrudinkite, o mėsą iškepkite.
  3. Sluoksniuokite mėsainius, pagardinkite padažu.

Greito maisto alternatyvų ieškančios,

Lieknos Bitės