steikas su naminiu BBQ

Bitučių portalo sekėjos,

tikriausiai pastebėjote, kad kelias dienas mūsų puslapis truputėlį „šlubavo“. Nieko baisaus nenutiko, tiesiog trijų mėnesių draugystės su jumis proga atsinaujinome ir pasigražinome (ech, kaip tai būdinga moterims, o mes juk net dvi). Taigi, nieko nelaukdamos jus ir toliau lepiname patiekalais, kuriuos pačios gaminame, ragaujame ir įamžiname.

Šiandien šeimyną maitinau jautienos didkepsniais. Ruošdama šiuos pietus net šiek tiek virpėjau, kaip jaudinausi, nes pirmą kartą kepiau steiką, o juk taip norėjau, kad vyras įvertintų mano patiekalą dar geriau nei ragautus kavinėse. Tad pastudijavusi ruošimo subtilybes, ėmiausi darbo. Gerai, kad mėsos paruošimu jau rūpintis nebereikėjo, nes ją kaip visad rinkausi iš „Kitchen Me“ asortimento, jau patikrintą Gabrielės „Rib Eye“ steiką. O prie steiko paruošiau itin gardų naminį BBQ padažiuką. Aišku, galima kabinėtis, kad jo gamybai naudojau ir šiek tiek acto bei cukraus (užtat rinkausi rudąjį nerafinuotą), tačiau bent jau bus be jokiu „E“, o ir labai gardu.

Visa šeimyna vienbalsiai nusprendė, kad toks sultingas, gardžiai apskrudęs didkepsnis ir naminis BBQ padažiukas – lyg idealus tandemas. Literatūriškai pasakius, kaip Don Kichotas ir jo ištikimasis Sanča Pansa neįsivaizduojami vienas be kito, taip ir šie du patiekalai tiesiog privalo būti vienoje lėkštėje.

REIKĖS:

600 g steiko mėsos „Ribeye Steak“ (aš naudojau „Kitchen Me“);

pipirų;

druskos;

šlakelio aliejaus.

Padažui:

100 ml naminės pomidorų tyrės;

1 česnako skiltelės;

2 v. š. vandens;

1,5 v. š. ryžių acto (galite rinktis ir tiesiog baltą);

1,5 v. š. citrinos sulčių;

1 š. Sojos padažo;

1 v š. nerafinuoto rudojo cukraus;

1/2 v. š. dižono garstyčių.

GAMINIMAS:

  1. Česnako skiltelę smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su kitais padažo ingredientais ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min., kol padažas šiek tiek sutirštės. Atidėkite padažą šaltai kelioms valandoms.
  2. Steiko gabalėlius vos vos patepkite aliejumi ir pabarstykite pipirais.
  3. Keptuvę (geriausia grilinę) maksimaliai įkaitinkite, dėkite kepsnius ir kepkite 4–5 min., vėliau apverskite, pabarstykite druska ir kepkite dar tiek pat laiko. Paspaudus pirštu mėsa turi spyruokliuoti, tai reiškia, kad ji vidutiniškai iškepusi, jei norite, kad būtų iškepusi labiau, pakepkite ilgiau (taip mes padarėme su vaikams skirta porcija).
  4. Iškepusiems kepsniams leiskite pastovėti pusę kepto laiko, kad sultys pasiskirstytų po kepsnį. Patiekite su paruoštu padažu ir daržovėmis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pilnut pilnutėliais pilvais,

Lieknos Bitės