anciukaeMano vyras jau seniai yra prisiekęs steikų gerbėjas. Restoranuose jis dažnai renkasi šį patiekalą, tad jau turi savo kriterijus, dėl kurių kartais jam steikai atrodo nepakankamai geri. Tiesa, ne kartą bandėme juos keptis ir namuose (keptuvėje), tačiau rezultatas visada vis tiek nebūdavo šimtu procentų toks, kokio norėdavome. Viskas pasikeitė, kai įsigijome kamado tipo kepsninę. Dalinuosi vienu iš receptų, kaip per kelias minutes pasigaminti tobulus pietus ar vakarienę.

REIKĖS:

2 šviežių, sausai brandintų jautienos  mentės didkepsnių (aš naudojau „Kitchen Me“);

pipirų;

druskos;

30 g sviesto;

rozmarino šakelės

GAMINIMAS:

  1. Kepsnius kelios valandos iki kepimo išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje.anciukae
  2. Kol vyksta pasiruošimas, užkurkite ir įkaitinkite grilių. Maniškis – kamado tipo, tad tai užtrunka visai neilgai. Laikas kepti.
  3. Kepėme ant tiesiogiai įkaitusių anglių (be jokių grotelių). Galbūt, skamba keistai, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius. Taigi, mėsą ant anglių dėjome iš vienos pusės, kepėme apie 2-3 minutes ir apvertėme. Vėl kepėme apie 2-3 minutes ir laukėme, kol vidinė mėsos temperatūra bus apie 53 laipsnius.
  4. Mėsą traukite iš anglių, pagardinkite druska, pipirais, rozmarinu ir leiskite 5 minutes „pailsėti“. Mums šie steikai gavosi ypač sultingi, gardūs ir idealiai tiko su anglyse keptomis bulvėmis (bulves su lupenomis įvyniojame į foliją ir metame į anglis maždaug pusvalandžiui, tad pasirūpinkite tuo prieš kepsnių kepimą). Skanaus!anciukasaiKokybišką maistą besirenkančios,

Lieknos Bitės