OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielosios mūsų skaitytojos,

ar jau suvalgėte savo dienos daržovių porciją? Jei ne, tai jums šis receptas labai patiks, nes jame rasite visko: ir mėsos, ir ryžių, ir mūsų organizmams taip reikalingų daržovių.

Dažnai juokauju, kad tai bene kasdienė mano problema, mat namiškiai dažnai protestuoja prieš žalumynus lėkštėse. Vyras zirzia, kad  nori mėsos, mažyliai lyg kokius vikšrus iš lėkštės rankioja daržo gėrybes, o  man belieka sugalvoti, kaip tuos savo protestantus gudriai apgauti.

Mano atradimas – įvairiausi troškiniai. Juose ne tik dera viskas, ko yra likę šaldytuve, bet ir jų dėka galiu kuo gausiau patiekalus pagardinti daržovėmis. Vienu tokiu troškinio receptu dalinuosi ir su jumis.

4 porcijoms REIKĖS:

300 g kalakutienos filė

250 g ryžių

1 brokolio

2 v. š. alyvuogių aliejaus

2 skiltelių česnako

1 svogūno

100 g sūrio

Lauro lapų, pipirų, druskos

GAMINIMAS:

  1. Kalakutieną sudėkite į verdantį vandenį, pridėkite druskos, pipirų, lauro lapų ir virkite 20 min.
  2. Storasieniame puode alyvuogių aliejuje pakepinkite kubeliais pjaustytas česnako skilteles ir svogūną, supilkite ryžius ir taip pakaitinkite, kol jie taps skaidrūs. Ryžius užpilkite kalakutienos sultiniu ir leiskite pavirti apie 10 min.
  3. Kalakutieną susmulkinkite kubeliais ir sudėkite į puodą su ryžiais, brokolius paskirstykite žiedynais ir taip pat sudėkite į puodą, uždenkite dangtį ir pavirkite dar 10 min. Jei trūksta vandens, vis įpilkite, tačiau nepadauginkite, kad ryžiai spėtų jį visą sugerti.
  4. Sūrį sutarkuokite ir suberkite į puodą, uždenkite dangčiu ir leiskite pastovėti 5 min., kol sūris išsilydys ir skoniai susipins.

VISUS REIKIAMUS INGREDIENTUS ŠIAM RECEPTUI ĮSIGYKITE ČIA.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPATARIMAS: brokolį gali pakeisti žiediniu kopūstu.

Greitus ir sveikus patiekalus gaminančios,

Lieknos Bitės