Visos mamos puikiai žino, kad turėti bent kelis mažus vaikus – tai lygu neturėti daug laiko sukiotis prie viryklės. Na, o kartais, kai to laiko yra, pavyzdžiui, kol mažyliai saldžiai snaudžia, mieliau norisi pasižiūrėti filmą, atlikti kelias grožio procedūras ar paplepėti su draugėmis. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

REIKĖS:

šviežios antienos (aš rinkausi „Lapino puotos“ ančiukų kulšeles);

Provanso žolelių;

druskos;

3 v. š. aliejaus;

2 morkų;

1 brokolio;

½ svogūno;

1 raudonosios paprikos;

3 v. š. ghee sviesto;

ryžių

GAMINIMAS:

  1. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais, pašlakstome aliejumi, pabarstome žolelėmis, druska ir paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.
  2. Antieną dedame į įkaitintą keptuvę su 1 v. š. ghee sviesto ir ant kaitrios ugnies pakepiname.
  3. Kaitrą sumažiname, dedame dar 2 v. š. ghee sviesto, beriame nedieliais kubeliais supjaustytą svogūną, sutarkuotas morkas ir juostelėmis supjaustytą papriką. Uždengiame dangtį ir leidžiame bent 10 minučių pasitroškinti.
  4. Į keptuvę beriame žiedais susmulkintintą brokolį ir dar kelias minutes viską patroškiname. Jei reikia – įpilame šiek tiek vandens. Troškinį pagardiname druska ir pipirais.
  5. Garnyrui skirtus ryžius išverdame pagal instrukciją.
  6. Į lėkštę pilame ryžius, o viduryje jų dedame troškinį. Prie šio patiekalo idealiai tinka ir šviežių daržovių salotos.

Skanių akimirkų ir atsipalaidavimo virtuvėje linkėdamos,

Lieknos Bitės