Ruduo priverčia vis dažniau grįžti į virtuvę ir gaminti sotesnius patiekalus. Ir pas mus namuose salotas vis dažniau keičia labiau pilvus užpildantys patiekalai. Tiesa, stengiuosi, kad jie bent keliais žingsniais būtų lieknesni, taigi:

  1. Rinkausi liesą mėsą – kalakutieną.
  2. Įprastą garnyrą – bulves – pakeičiau grikiais ir kelias sekundes apvirtais brokoliais.
  3. Įdarui panaudojau kuo daugiau daržovių.

REIKĖS:

500 g smulkintos kalakutienos (mes jau spėjome pamėgti Arvi kalakutai kalakutieną, nes jos faršas kepant neišskiria jokio vandens, todėl itin tinkamas tokiems patiekalams);

4 paprikų;

1 morkos;

1 svogūno;

½ cukinijos;

100 g kuskuso;

200 ml sultinio (geriausia – naminis, tačiau šį kartą aš naudojau sultinio kubelį);

pipirų;

druskos;

3 v. š. ghee sviesto

GAMINIMAS:

  1. Išskobkite paprikas, kepurėles nupjaukite, tačiau neišmeskite.
  2. Faršą sumaišykite su druska, pipirais ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje (prieš tai išlydykite 1 v. š. ghee sviesto). Mėsa turi būti apskrudusi.
  3. Keptuvėje išlydykite kelis šaukštus ghee sviesto, berkite kubeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir cukiniją. Kelias minutes pakepkite uždengę dangtį, tada – kelias minutes nuėmus dangtį.
  4. Kuskusą užpilkite sultiniu ir palikite bent 10-čiai minučių, kad išbrinktų (skysčio neturi likti, jei lieka – jį nupilkite).
  5. Kuskusą, mėsą ir daržoves sumaišykite iki vientisos masės. Jei reikia, dar pagardinkite druska, pipirais.
  6. Paprikas įdarykite ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę maždaug 30-čiai minučių.
  7. Paprikas patiekti galima pačiais įvairiausiais būdais, mes šį kartą rinkomės mėgstamą grikių garnyrą (virti grikiai, kelias minutes apvirti brokoliai, 1 a. š. sviesto, druska, pipirai). Skanaus!

Rudeninius vakarus praskaidrinti skaniais patiekalais linkinčios,

Lieknos Bitės