OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikinamės!

Kol dar įmanoma rasti šparaginių pupelių, būtinai jas stengiuosi įtraukti į savo valgiaraštį. Be abejonės, jos itin „lieknos“, 100 g turi tik apie 30 kcal, tačiau jose gausu skaidulų, mažina cholesterolį ir padeda išlaikyti normalų cukraus kiekį kraujyje.

Ir tai tik kelios gerosios savybės. Geriausia žinia, kad jų galite neriboti, o porciją vis kartoti ir kartoti. Jos puikiai dera su vištienos patiekalais, todėl, šį kartą, pasirinkome būtent tokį derinį.

Patiko net mano vyrams, todėl, spėju, patiks ir taviškiui, o ir išvaizda egzotiška, tad tiks ir netikėtiems svečiams.

REIKĖS (4 asmenims):

8 vištienos šlaunelių mėsos gabalėlių;

200 g šparaginių pupelių;

druskos;

pipirų;

šlakelio aliejaus

GAMINIMAS:

  1. Šparaginių pupelių uodegėles nupjaukite ir virkite pasūdytame vandenyje 7 min.
  2. Vištienos šlaunelių mėsą išilginiu pjūviu padalinkite į 2 plonyčius kepsnelius, pabarstykite prieskoniais ir plonai išmuškite.
  3. Šparagines pupeles įsukite į vištieną ir dėkite į skardą. Ritinėlių viršų itin plonai patepkite aliejumi, tai leis mėsai išlikti sultingai. Kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Greitus ir gardžius patiekalus kasdienai mėgstančios,

Lieknos Bitės