Taip, norint, kad lėkštes ištuštintų ir vaikai, kartais tenka gerokai pasistengti. Pavyzdžiui, maniškiai retai mėgsta įvairius mėsos patiekalus ir jiems kelia didelius reikalavimus, tačiau, kai aplink atsiranda apetitą keliantys dalykėliai, įsijautę suvalgo ir šalia tūnančią mėsytę (o mes ją dažniausiai tok sultingą gardėsį pasigardžiuodami sukertame pirmą). Šį kartą išbandžiau mėsą patiekti su kepto saliero lazdelėmis (nuoširdžiai nustebino jų skanumas) ir saldžiosios bulvės traškučiais (o, dievuliau, koks traškumas). Pasirodo, tokiam deriniui atsispirti negali ne tik vaikai, bet ir vyras.

REIKĖS:

Antienos krūtinėlės (naudojome dvi Lapino puotos krūtinėles su oda);

1 saliero gumbo,

2 saldžiųjų bulvių,

tyro aliejaus,

prieskonių.

GAMINIMAS:

  1. Krūtinėlę pusvalandį pamarinuokite su druska ir pipirais.
  2. Saliero šaknį supjaustykite lazdelėmis, apipilkite šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir viską gerai išmaišykite. Saldžiąją bulvę supjaustykite labai plonais griežinėliais ir taip pat pagardinkite aliejumi ir prieskoniais. Daržoves dėkite kepti į 200 laipsnių karščio orkaitę.
  3. Įkaitinkite keptuvę iki itin didelės kaitros ir į ją dėkite krūtinėlę oda žemyn, kepkite neverčiant 5 minutes, vėliau apverskite ir kepkite dar tiek pat. Vėliau mėsą perkelkite į orkaitę. Aš mėsą kepiau kartu su daržovėmis dar 15 minučių (skaniausia mėsą būtų pakepti dar karšesnėje temperatūroje trumpiau, apie 8 minutes, tačiau dėl vaikų norėjau, kad mėsa būtų visiškai iškepusi). Patiekite su gardžiomis daržovėmis.

Penktadienį pradėjusios šventiniais pietumis,

Lieknos Bitės