Mūsų geriausi draugai tikrai pastebėjo viena mūsų dievina rytietiškus patiekalus! Ne mažiau nei juos mėgstu baklažanus, ypač kartu su įvairiausiais mėsos deriniais: baklažanų mini picas, įdarytus baklažanus, o šį kartą baklažanų ir antienos troškinį. Antiena man vienareikšmiškai asocijuojasi su rytietiška virtuve, tad sudėjusi visus savo mėgstamiausius ingredientus, tiesiog apsilaižiau pirštukus!

REIKĖS

Vienos pakuotės ančiukų kulšelių mėsos (mes naudojome Lapino puotos),

1/2 baklažano,

1 svogūno,

3 skiltelių česnako,

šlakelio aliejaus kepimui,

150 ml vandens,

1 v.š. krakmolo,

2 v.š. sojos padažo,

1 v.š. rudojo cukraus.

GAMINIMAS

  1. Keptuvėje šlakelyje aliejaus iškepkite mėsos gabalėlius, kepimo gale pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Kitoje keptuvėje paeiliui kepti sudėkite smulkintą česnaką, vėliau svogūną, baklažanus pjaustytus šiaudeliais, pabarstykite druska. Daržovėms suminkštėjus, prie jų sudėkite mėsą.
  3. Atskirame puodelyje sumaišykite vandenį, krakmolą, sojos padažą ir cukrų, juos užpilkite ant kepančių daržovių ir skubiai išmaišykite, kol padažas sutirštės.
  4. Patiekti labai tiktų ir su ryžiais, bet mes pasirinkome sveikesnį variantą grikius.

Mintimis toli keliaujančios,

Lieknos Bitės