Mūsų geriausi draugai tikrai pastebėjo – viena mūsų dievina rytietiškus patiekalus! Ne mažiau nei juos mėgstu baklažanus, ypač kartu su įvairiausiais mėsos deriniais: baklažanų mini picas, įdarytus baklažanus, o šį kartą – baklažanų ir antienos troškinį. Antiena man vienareikšmiškai asocijuojasi su rytietiška virtuve, tad sudėjusi visus savo mėgstamiausius ingredientus, tiesiog apsilaižiau pirštukus!
REIKĖS
Vienos pakuotės ančiukų kulšelių mėsos (mes naudojome Lapino puotos),
1/2 baklažano,
1 svogūno,
3 skiltelių česnako,
šlakelio aliejaus kepimui,
150 ml vandens,
1 v.š. krakmolo,
2 v.š. sojos padažo,
1 v.š. rudojo cukraus.
GAMINIMAS
- Keptuvėje šlakelyje aliejaus iškepkite mėsos gabalėlius, kepimo gale pabarstykite druska ir pipirais.
- Kitoje keptuvėje paeiliui kepti sudėkite smulkintą česnaką, vėliau svogūną, baklažanus pjaustytus šiaudeliais, pabarstykite druska. Daržovėms suminkštėjus, prie jų sudėkite mėsą.
- Atskirame puodelyje sumaišykite vandenį, krakmolą, sojos padažą ir cukrų, juos užpilkite ant kepančių daržovių ir skubiai išmaišykite, kol padažas sutirštės.
- Patiekti labai tiktų ir su ryžiais, bet mes pasirinkome sveikesnį variantą – grikius.
Mintimis toli keliaujančios,
Lieknos Bitės