Galima įdarytas cukinijas kepti taip, kad jos virstų tikra riebumo bomba – su faršu, fermentiniu sūriu ir pirktiniu pomidorų padažu, tačiau, jei ieškote sveikesnių alternatyvų, jums patiks šis vasariškas ir gaivus patiekalas su troškinta mėsa, kreminiu varškės sūrio ir naminių pomidorų padažais.

REIKĖS:

Pomidorų sluoksniui:

3 pomidorų,

druskos,

1 a. š. balzaminio acto,

1 a. š. rudojo cukraus.

Sūrio kremui:

100 g graikiško jogurto,

100 g tepamo varškės sūrio,

druskos.

Pagrindui:

2 nemažų cukinijų,

2 anties kulšelių (mes rinkomės „Lapino puotos“).

GAMINIMAS:

  1. Anties kulšeles išvirkite pasūditame vandenyje, galite pridėti lauro lapelį, pipirų.
  2. Supjaustykite pomidorus gabalėliais, sudėkite likusius padažo ingredientus ir lėtai patroškinkite, kol padažas vos suminkštės ir skoniai persipins.
  3. Cukinijas išskobkite, išimtus viduriukus supjaustykite ir dėkite troškintis į ruošiamą pomidorų padažą.
  4. Į išskobtas cukinijas dėkite pabaigtą ruošti pomidorų ir cukinijų padažą ir kartu kepkite orkaitėje, kol cukinijos suminkštės.
  5. Išvirusią mėsą supjaustykite mažais gabalėliais.
  6. Sūrelį sumaišykite su graikišku jogurtu.
  7. Ant iškeptų cukinijų su padažu berkite susmulkintą mėsą, užtepkite paruoštu sūrio kremu ir pašildykite dar kelias minutes.

Daržo gėrybes ragaujančios,

Lieknos Bitės