Pamenate, anksčiau visi, kaip susitarę, ruošdami kotletukus jų gaminimo procesą pradėdavome nuo baltos duonos mirkymo piene? Kaip nuo to laiko viskas pasikeitė! Šiuolaikinės mamos kotletukus, skirtus šeimai, ruošia juos gardindamos daržovėmis ir kitais sveikais produktais. Mes taip pat nebeįsivaizduojame kotletų gaminimo be Dobele avižinių dribsnių ir kalno daržovių. Šį kartą pagardinimui pasirinkome itin lietuvišką produktą – kopūstą.

REIKĖS:

200 g kopūstų;

500 g faršo;

1 kiaušinio;

2 š. avižinių dribsnių (rinkomės Dobele greito paruošimo dribsnius);

1 a.š. graikiško jogurto;

prieskonių;

1 svogūno smulkinto kubeliais.

  1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais ir kelias minutes pašildykite keptuvėje su lašeliu aliejaus.
  2. Likusius ingredientus sumaišykite tarpusavyje, sudėkite kopūstus, prieskonius, išmaišykite ir formuokite kotletukus.
  3. Kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje

Didelius ir mažus pilvukus šildančios,

Lieknos Bitės